Wanita dan anti-penuaan hablur emas

JIKA melihat wajahnya pasti ramai yang menyedari kemunculannya menghiasi drama-drama tempatan walaupun jarang memegang watak utama.

Selesa dengan panggilan komersial Emma Akma, pelakon drama yang dimaksudkan ini sebetulnya mula mendekati dunia seni sejak tahun 1994 melalui filem Pesona Cinta yang menyaksikannya muncul sebagai pelakon tambahan.

Promosi terbaru barang kemas di pasaran
Buy At Shopee

Berusia 42 tahun, Emma sentiasa tercari-cari produk kecantikan yang sesuai dengan kulitnya.

Lebih-lebih lagi dia mempunyai kulit sensitif dan sering mengalami alahan kulit.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00
Buy At Hellogold

Selain faktor usia, Emma mengakui sering menggunakan pelbagai jenis jenama solekan memberi kesan pada wajahnya.

“Sebagai artis kita tidak boleh demand untuk meminta alat solek sendiri. Kita perlu akur pada permintaan jurusolek. Kadang-kadang saya tidak sempat membersihkan wajah apabila balik rumah kerana kepenatan. Pada umur 30-an, saya tidak perasan perubahan pada wajah.

“Semakin umur meningkat, saya lihat kulit wajah menjadi kusam, tidak bermaya dan timbul tanda-tanda kulit sensitif seperti kemerahan. Saya sedar bahawa saya perlu mencari produk yang sesuai dengan kulit dan mendapatkan kulit saya seperti dulu. Maklum sahaja sebagai artis kita perlu mempunyai penampilan menarik,” ujarnya yang tidak mahu melupakan kontroversi yang melandanya baru-baru ini.

Justeru itu, peluang menjadi duta sabun jongkong emas Z Masha baru-baru ini diterima dengan hati yang terbuka.

Baru sebulan mencuba sabun jongkong emas, Emma merasakan kelainan pada wajahnya.

“Sebelum menerima tawaran ini, timbul rasa ragu-ragu kerana saya sudah mencuba pelbagai produk sebelum ini tetapi tiada tindak balas pada wajah. Saya menerima tawaran pada awal Mei lalu dan mencuba pembersih wajah berbentuk jongkong emas ini selama seminggu. Walaupun kesannya belum mencapai tahap maksimum tetapi saya sudah mula merasakan perubahan. Kulit saya yang dahulunya sensitif dan ada kesan kemerah-merahan, mula pulih.

Saya sudah tidak perlu memakai solekan apabila keluar rumah seperti dahulu kerana malukan kesan noda hitam. Justeru itu, saya tidak keberatan menerima tawaran Pengarah Urusan ZZ Beauty, Ziela Che Nor untuk menjadi duta sabun jongkong emas ini,” ujarnya.

Berkongsi keistimewaan sabun pembersih wajah ini, Emma kagum dengan kandungan kolagen dan kandungan dua kali ganda hablur emas yang bertindak sebagai anti penuaan pada kulit wajah.

Kajian saintifik membuktikan emas mampu menggalak penyerapan molekul oksigen ke dalam kulit serta membolehkan sel berada tahap paling tinggi yang menghasilkan kulit sihat berseri dan bersinar.

Apabila meningkat usia 40-an, badan wanita akan kekurangan kolagen yang merupakan bahan aktif utama dalam produk ini berfungsi membantu dan mengaktifkan penghasilan serat kolagen dan elastin dalam lapisan dermis.

Bagi cara penggunaan, Emma hanya menggunakannya dua kali sehari untuk merawat, mencerah dan menegang kulit.

Dalam pada itu, ia boleh juga dijadikan sebagai mask seminggu sekali untuk melambatkan proses penuaan kulit.

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>