Tips dan Info Emas & Perak

TIPS DAN INFO EMAS & PERAK
SEBAGAI PANDUAN KITA:-

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Sedikit perkongsian asas berkenaan Garis Panduan Pelaburan Emas dan Perak :

Pelaburan = Duit / Wang / Aset yang di belanjakan dengan mengharapkan pulangan keuntungan
Emas / Perak = emas fizikal pada harga emas semasa.. BUKAN SAHAM, BUKAN SHARE, BUKAN LOT.

Harga Emas Semasa : ada 3 jenis harga :

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

1 : Spot price : reference kitco.com – kira mcm harga bahan mentah – terbaik la kalau boleh dpt fizikal pada harga ni.

2 : Company price : seperti GSR, Gcp dan publicgold. ada 2 harga, yakni Harga Customer dan Harga Dealer.

Jika yang tertera pada website tu biasanya Harga Customer.

3: Kedai Emas price : cth : pohkong, tomei, habibjewels dan kedai2 emas fizikal yg sepertinya. harganya akan lebih mahal sedikit dr 1 & 2 kerana faktor2 peruncitan dan kos upah design yg agak tinggi tetapi berbaloi la dgn design nya yg cantik kan.

Contoh 1 : sekiranya anda berminat utk beli / membuat pelaburan rantai tangan emas 10 gram pada purity 999

recommendation 1 : sekiranya anda beli rantai tangan 10 gram 999 utk pakai sbg perhiasan. maka perlukan design yang cantik. jadi beli la kat kedai emas terdekat seperti poh kong atau habib jewels atau yg berkaitan. ( sudah pasti harganya lebih tinggi dr beli di company seperti GSR. Gcp, dan public )

recommendation 2 : sekiranya anda beli rantai tangan 10 gram 999 utk pelaburan : maka seeloknya membeli dari company seperti GSR. gcp, atau public. kerana harganya agak jauh lebih murah. lebih2 lagi jika anda sebagai dealer.

jika anda terdesak nak guna duit pun rantai tangan yang dibeli dari company ni pun boleh di simpan / pajak dan ia DITERIMA di ar rahnu samada bank rakyat , agro bank atau yapeim pada harga yang lebih tinggi( anda dpt duit ) dari kedai emas biasa.

Bagi Pelaburan Emas : seperti yg kita semua sedia maklum, bukan anda beli hari ni kemudian esok dah nak jual dan nak mengharapkan keuntungan berganda seperti skim cepat kaya tu. Konsep simpan nya adalah seperti anda simpan ASB. dalam setahun ke atas baru nmpak hasilnya yg lebih memberangsangkan.

kasgoldsilver.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>