Tauke emas tipu tauke emas RM6juta

ne_05.1

AMPANG JAYA – Keghairahan seorang tauke kedai emas mendapatkan emas jenis PAMP Suisse seberat 47.5 kilogram (kg) pada harga yang lebih rendah daripada sebuah kedai emas lain lebur apabila dia ditipu tauke kedai emas terbabit melibatkan kerugian hampir RM6 juta.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Difahamkan, mangsa seorang wanita berusia 30-an yang memiliki sebuah kedai emas di Jalan Selaman 1, Dataran Palma di sini menjalankan urus niaga di premis terbabit pada 5 Disember lalu dengan seorang pemuda yang juga tauke sebuah kedai emas di Jalan Kajang Perdana 3A, Perdana Avenue, Kajang.

Ketika berurus niaga, mangsa dipercayai menyerahkan wang tunai sebanyak RM5.89 juta bagi membeli 47.5kg emas pada harga RM124 segram kepada lelaki berusia 29 tahun.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Harga emas di pasaran semasa ialah RM132.70 segram.

Menurut sumber polis, selepas mangsa menyerahkan wang tunai kepada suspek, lelaki berkenaan berjanji akan menyerahkan emas yang dibeli itu pada 9 Disember lalu namun selepas tiga hari, mangsa belum menerima emas yang dijanjikan suspek.

sumber – www.kosmo.com.my

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>