Tambah 8 [email protected]

Kuala Terengganu: Pos Malaysia Berhad melalui anak syarikatnya Pos Ar-Rahnu Sdn Bhd menyasarkan peningkatan jumlah pengeluaran pinjaman bagi perkhidmatan pajak gadai [email protected] kepada RM500 juta menjelang tempoh dua tahun akan datang.

Ketua Pegawai Operasinya Mohd Shukrie Mohd Salleh berkata, ia bakal didorong menerusi penambahan lapan cawangan [email protected] dalam tempoh sehingga tahun kewangan berakhir Mac 2014.

ACCESSORIES EMAS 916 UNTUK SAMBUNG BARANG KEMAS PUTUS ROSAK DIY
View Catalog

“Dengan prestasi positif yang dicatatkan bagi tempoh operasi perkhidmatan yang belum mencapai tempoh setahun, kami optimis sasaran akan dapat dicapai,” katanya pada program Media Hunt Pos Malaysia-NPC 2013 yang berakhir Ahad lalu.

Beliau berkata, pihaknya sedang mengkaji pasaran bagi menentukan lokasi bersesuaian pembukaan kesemua cawangan terbabit.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Menurutnya, jumlah transaksi pasaran keseluruhan bagi segmen Ar-Rahnu di negara ini adalah kira-kira RM3 juta setahun.

Katanya, ia adalah bidang berpotensi yang dapat menyumbang kepada pertumbuhan perolehan kumpulan kerana setakat operasinya yang bermula pada Julai tahun lalu itu membawa prestasi positif kepada kewangan berakhir Mac tahun ini.

Mohd Shukrie berkata, pihaknya juga menyasarkan pegangan pasaran yang seimbang untuk kumpulan supaya dapat memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan.

“Kami kini dalam usaha memperluas operasi perkhidmatan yang pelbagai. Pos Malaysia bukan saja mempunyai objektif ke arah digital dan pada masa sama tidak mahu mengenepikan transaksi yang dapat memanfaatkan orang ramai,” katanya.

[email protected] adalah perkhidmatan kerjasama strategik antara Pos Malaysia dan Bank Muamalat yang menerima barang kemas dengan nilai emas tidak kurang daripada 75 peratus bersama kadar upah simpan daripada 60 hingga 80 sen setiap bulan untuk setiap RM100 nilai emas, bergantung kepada nilai pasaran.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>