Tahun 2015 , Harga Emas Dijangka Naik

ilustrasi-harga-emas-naik-140529-andri

Chicago (ANTARA News) – Harga emas niaga hadapan di COMEX New York Mercantile Exchange pada perdagangan pertama tahun 2015, mencapai tahap tertinggi dalam lebih daripada lapan tahun.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

Kontrak emas yang paling aktif untuk penghantaran Februari, naik 2.1 dolar AS, atau 0,18 persen, menjadi menetap di 1.186,20 dolar AS per ounce.

Emas naik selepas Institute for Supply Management (ISM) yang berpusat di AS mengeluarkan data lebih buruk daripada anggaran untuk indeks perkilangan, yang mengukur arah umum pengeluaran di syarikat pembuatan. Indeks komposit turun 3.2 mata menjadi 55.5, yang para penganalisis katakan pertumbuhan bulanan paling lambat dalam enam bulan. Demikian jelas Xinhua.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

Sementara pesanan baru turun menjadi 57.3 dari 66,0 pada November. Laporan ini memberikan tekanan pada pasaran ekuiti AS, mendorong pelabur terhadap “syurga selamat” emas.

Selain itu, sebuah laporan yang dikeluarkan oleh Jabatan Perdagangan AS menunjukkan perbelanjaan pembinaan jatuh 0.3 peratus lebih buruk daripada yang dijangka pada November, selepas kenaikan 1.2 peratus pada Oktober. Ini adalah faktor lain yang menekan ekuiti AS, yang seterusnya memberi sokongan pada logam mulia.

Walaupun ekuiti AS yang semakin lemah, kenaikan emas terhad oleh dolar AS yang lebih kuat daripada anggaran, mencapai tahap tertinggi dalam lebih daripada lapan tahun. Emas dan dolar biasanya bergerak berlawanan arah.

Perak untuk penghantaran Mac naik 16.9 sen, atau 1.08 peratus, untuk ditutup pada 15,768 dolar AS per ounce. Platinum untuk penghantaran April kehilangan 5.6 dolar AS, atau 0.46 peratus, untuk ditutup pada 1.203,90 dolar AS per ounce.

Editor : Ella Syafputri

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More

One thought on “Tahun 2015 , Harga Emas Dijangka Naik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>