Enggan Pulang Modal, Pengelola Ugut Pelanggan

Sebentar tadi dalam group emas, salah sebuah syarikat pengelola pelaburan emas ¬†yang sedang mengalami masalah kewangan yang serius mengeluarkan memo enggan untuk memulangkan wang pelabur, malah menangguhkan sehingga bulan Julai 2015 untuk memulangkan modal, itupun minima RM100 je sebulan… apa? RM100 je, den dah sontot orang berjuta-juta kemudian nak bagi orang RM100 sebulan..apa ke gila den ni.. den ni otak letak kat lutut ke ada kat kuku…

Undang-undang rimba mana yang digunapakai dalam kes ini dahlah duit pelabur tidak tak mahu bagi balik, siap nak kenakan tindakan serius kepada pelabur yangnak modal balik, kawe rasa nak gelak je, apa bodoh sangat perangai pengelola ni, kalau kawe dah lempang dah kerja gila semua ni

Nak kata tak bijak kan, berjuta dah duit orang dia sapu, orang tak bijak macam kawe ni, sapu sikit2 je RM1 tupun sbb customer bagi keep the change.

Operasi syarikat diorang ni mudah je sebenarnya, bukan pelaburan sangat pun, memang sah ponzi scheme, duit orang baru guna untuk bayar duit orang lama, lepastu ambil duit orang ramai masuk BAW ke apa bendanya, tersontot kene tipu..lepastu buat projek rumah pulak nak menipu orang, pairing?? lanjio pairing apa, rumah takbleh duduk kata Amran…

10391376_587141024752148_8278524050553525503_n

 

1920198_587141054752145_5792969603085661714_n

 

Kalau dah sampai tahap ancam pelabur ni, kawe suggest sangat kepada mereka yang terlekat, terus buat report polis kat laki bini ni, setakat minima RM100 sorang stiap bulan dia nak bayar tu, bek mcm tak bayar.. duit pun entah dah tukar ke akaun mana, selamat cucu cicit mereka harta byk tok nenek tinggal..