emas diraja malaysia

Selamat Bercuti, harga emas naik dan 24 April

emas diraja malaysia
Alhamdulilah, harga emas naik kembali hari ini, jika ditanya pendapat kami harga emas hari ini naik agak laju, bermula jam 9 pagi harga emas dah start dengan index 6200 (hari isnin 6175), dan pagi ini telah mencecah 6245 (usd1660), kerap kali hari ini kami mengubah index emas, biasanya x kerap, cuma sedikit je terkilan kerana ada pembeli yang bijak lock harga semalam (rugi juga sbnrnya, tp apa bleh buat, adat berniaga)..Kenaikan kali ini sememangnya faktor india, demand emas meningkat dan harga yang slma ini perlahan menjadi laju, kali terakhir kami rasa laju begini pada september 2011 (yup masa harga paling tinggi pernah dicecah). Selain faktor india, esok pasaran-pasaran saham eropah akan dibuka slps cuti easter dan dijangka harga emas akan mantain dlm keadaan seperti ni sehingga hujung minggu.

Forbes menyebut emas kini matawang utama nombor 4 dunia selepas dollar, euro dan yen, wow, maksudnya satu dunia kini menumpu kepada emas, bukan kami dan anda sahaja. Despite harga emas jatuh minggu lepas, beberapa pengambil alihan lombong emas antara syarikat gergasi berlaku (pls google), bg kami ini signal syarkat perlombongan sendiri yakin untuk meningkatkan pengeluaran emas mereka.

saya menulis 24 april, why? im not talking about bersih seriously, kerana pada 24 april, di india, mereka akan meraikan golden day, iaitu akhsaya tritiya festival, I dont know much bout dat festival, but notice they said ‘golden’, yeah, definitely mean gold rite.. Ada beberapa pendapat sepanjang minggu ini sehingga 24 April permintaan untuk emas tidak akan berkurang, dijangka harga akan terus meningkat

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Sebelum itu kami ada terbaca satu blog, wujud persoalan, kenapa baru sekarang kerajaan india cuba menaikkan tax, ada jawapan mengatakan mereka mahu mngambil advantage sempena perayaan ini, maybe pengganut hindu ramai yang membeli emas sebelum 24 april. Jadi kerajaan cuba mengambil keuntungan, oh! very smart minister.. does we have one?

selain itu kesan yang mungkin berlaku, bermula esok permintaan emas dlm pasaran tempatan akan meningkat, pembeli, pelabur biasanya akan teransang untuk mmbeli ketika keadaan harga naik sekarang. Jadi kami jangkakan akan ada banyak permintaan dan jualan esok dan seterusnya.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Satu lagi kami perasan ada peningkatan carian berkenaan ‘hibah emas’, mungkin ramai yang sedang mencari apakah maksud hibah emas (kami ada terangkan dlm entry sblm post ini). Hargaemas tidak akan terlibat dlm jualan berbentuk sedemikian, kami tidak kata ia salah atau betul, cuma mengambil pendekatan lebih konservatif untuk melihat perkembangan pelaburan hibah dan for sure if mana2 syarikat ingin mndapat supply dan bantuan kami sedia bekerjasama.

shahrul, hargaemas
0122301015, www.twitter.com/emasmalaysia
do sms or tweet me, rarely answer call cause focus on screen (forex), sorry!

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>