RTM Tetap Tawar Siaran 10 Minit

Kuala Lumpur: Tawaran siaran manifesto parti selama 10 minit oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) tetap terbuka walaupun menerima pelbagai celaan daripada pembangkang.

Harga emas marhun hari ini , Ar Rahnu Xchange

Karat Mutu Harga
24K 999 253.86
23K 950 241.17
22K 916 232.70
21K 875 222.13
20K 835 211.55
18K 750 190.39

>>Lihat harga semua Ar-Rahnu<<

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata penyiaran itu akan diberikan sekali saja dan bukan sepanjang tempoh kempen pilihan raya.
Harap tukar fikiran

Tempoh 10 minit mencukupi untuk mereka menghuraikan manifesto sebanyak lima muka surat kerana kementerian sudah buat percubaan. Walaupun menerima pelbagai celaan daripada pembangkang mengenai usaha ini, saya berharap mereka menukar fikiran dan menerima tawaran diberikan ini, katanya.

Bercakap kepada pemberita selepas meluangkan masa bersama penghibur jalanan di sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman, di sini semalam, Rais berkata, hasil perbincangan kementeriannya bersama Jabatan Penyiaran mendapati 10 minit itu mencukupi.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

Diminta mengulas saranan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya Majlis Fatwa Kebangsaan meneliti kenyataan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat berkaitan isu agama, Rais berkata, tuduhan Menteri Besar Kelantan itu bahawa solat orang UMNO tidak dapat pahala adalah perkara besar dan mengejutkan.

Majlis Fatwa perlu memberi panduan jelas mengenai isu agama dan menggunakan pegangan Islam.
Ia adalah jalan penyelesaian supaya beliau (Nik Aziz) tidak terus mengeluarkan fatwa sendiri menjelang pilihan raya, katanya.

Rais turut mengumumkan cadangan skim insurans buat penghibur jalanan seperti penyanyi dan pelakon, sekali gus mengiktiraf bakat mereka dan memberi lebih banyak peluang untuk golongan itu mencari nafkah setiap hari. -BH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>