Rompak : Pemilik kedai emas kerugian RM1.5 juta

KOTA BHARU 19 Mac – Hanya dengan membuka dinding papan lapis dan menahannya menggunakan penyapu buruk, beberapa perompak dengan mudah berjaya memasuki sebuah premis menjual berlian dan batu permata lalu melarikan kesemua barang berharga itu yang dianggarkan bernilai hampir RM1.5 juta.

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Ketiadaan sistem keselamatan di premis berkenaan di Arked Uda di sini termasuk kamera litar tertutup (CCTV) dan bangunan kedai yang usang, ternyata digunakan sepenuhnya oleh perompak berkenaan untuk merompak kedai tersebut, dipercayai malam tadi.

Pemilik kedai berkenaan, Rogayah Awang Teh, 70, ketika ditemui berkata, dia hanya menyedari premisnya dirompak ketika hendak memulakan perniagaan kira-kira pukul 12 tengah hari ini.

“Saya terkejut apabila tengok dalam kedai berselerak dan semua barang berlian dan batu permata hilang termasuk yang diletakkan di dalam peti besi.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

“Mereka masuk ikut dinding dari kedai sebelah yang sudah lama tutup. Saya sudah lama berniaga di sini tetapi tidak pernah berlaku perkara macam ini, ini pertama kali,” katanya di sini hari ini. – UTUSAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>