Pijak Mangsa Sebelum Melarikan Barang Kemas

MARANG – Tidak berperikemanusiaan.

Itu gambaran yang sesuai diberikan kepada seorang penjenayah yang menyamun seorang wanita di hadapan sebuah rumah di Jalan Mengkudu di Kampung Pak Madah, Bukit Payung di sini, kelmarin.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Penjenayah terbabit bukan sahaja menyamun rantai leher malah mengugut wanita malang itu dengan menggunakan senjata tajam termasuk memijak mangsa apabila mangsa enggan menyerahkan dua utas gelang yang dipakai kepada penjenayah itu.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu, mangsa, Si Romah Hassan, 57, berada di luar rumah milik adiknya itu untuk memberikan kucing peliharaan mereka makan sebelum didatangi seorang lelaki tidak dikenali dari arah belakang rumah itu.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Adik mangsa, Mohd Ludin Hassan, 48, berkata, kakaknya yang terkejut dengan kejadian itu tidak sempat berbuat apa-apa, sebaliknya terpaksa menyerahkan barang kemas dipakai dan segera masuk semula ke dalam rumah dalam keadaan ketakutan.

“Penjenayah terbabit bukan sahaja melarikan rantai leher dan dua utas gelang tangan yang dipakai tetapi turut memijak kakak saya menyebabkan dia mengalami kecederaan pada badan dan perlu menerima rawatan susulan akibat kejadian itu.

“Dia (kakak) mengalami kerugian kira-kira RM70,000 apabila rantai leher dalam anggaran bernilai RM30,000 termasuk dua utas gelang tangan dipakai bernilai kira-kira RM20,000 setiap satu itu dilarikan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu dan pihaknya akan menyiasat perkara itu.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>