Peragut Dipukul

Kuantan: Seorang daripada dua lelaki yang cuba merentap rantai leher emas seorang wanita dibelasah suami mangsa sejurus suspek terjatuh dari motosikalnya dalam kejadian di Jalan Wong Ah Jang, di sini, semalam.

Katalog Barang Kemas Baru di Laman Web Kami
View Catalog

Dalam kejadian pada jam 10.05 pagi itu, seorang lagi rakan peragut bagaimanapun sempat melarikan diri, meninggalkan motosikal. Difahamkan, wanita berusia 40 tahun itu berjalan seorang diri untuk ke tempat kerjanya di sebuah syarikat percetakan sebelum diekori dua lelaki bermotosikal.

Timbalan Ketua Polis Kuantan, Superintendan Abdul Aziz Ahmad, berkata ketika menghampiri mangsa, seorang daripada peragut merentap rantai leher wanita itu yang kemudian terus menjerit meminta tolong.

Belajar Emas, Ebook Ilmu Asas Jual Beli Emas 101
Learn More

“Suami mangsa yang juga bekerja di syarikat sama berhampiran tempat kejadian mendengar jeritan itu sebelum bersama rakan sekerjanya menyergah dua peragut terbabit. Ia menyebabkan motosikal dinaiki suspek hilang kawalan dan terjatuh sebelum seorang daripada penjenayah itu diberkas orang awam.

“Tangan serta kaki suspek kemudian diikat dengan tali dan dia dibelasah orang ramai hingga cedera,” katanya sambil menambah, suspek berusia 22 tahun berasal dari FELDA Ulu Jempol, Maran, mempunyai rekod jenayah dan dikehendaki polis bagi membantu siasatan kes samun di Bandar Baru Bangi, Selangor.

Katanya, polis kemudian berjaya menahan seorang lagi suspek. -Berita Harian

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>