Pengaruh Harga Emas

resiko-investasi-emas130707c

Emas adalah wang sepanjang masa, diiktiraf atau tidak. Hakikatnya setiap kerajaan di dunia yang sentiasa cuba mengawal nilai wang kertas untuk mempengaruhi bekalan emas di pasaran. Emas adalah nilai sebenar dan kekal pada kuasa beli, tidak seperti AS $, Ringgit Malaysia, Rupiah atau mata wang kertas lain. Nilai Emas tidak ditentukan oleh mana-mana pemerintah dunia.

ACCESSORIES EMAS 916 UNTUK SAMBUNG BARANG KEMAS PUTUS ROSAK DIY
View Catalog

Emas adalah nilai sebenar ditentukan oleh pasaran, tiada satu pun kerajaan di dunia yang dapat mengawal dan memberi kesan kepada harga emas dan serantau.

Emas adalah wang di tengah-tengah krisis dunia. Kebanyakan orang memilih untuk membeli dan menyimpan emas untuk keperluan mereka.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Emas juga digunakan sebagai unit standard berdasarkan sistem Bretton Woods. Simbol Gold berasaskan standard ISO adalah XAU. Saiz ketulenan emas dikenali sebagai karat atau 24 karat adalah paling tulen.

Kali pertama kerajaan Amerika Syarikat menetapkan harga emas untuk $20,67 per troy auns ($664,56/kg), pada tahun 1934 meningkat kepada $35 per auns troy. Pada tahun 1961 di Amerika Syarikat dan Eropah membuat manipulasi harga di pasaran sehingga harga emas terus meningkat. Pada masa ini harga emas adalah dalam lingkungan $ 1500 per auns troy (sudah meningkat hampir 50x kali ganda).

Pada tahun 2005 badan Majlis Emas Dunia menganggarkan bahawa bekalan emas di dunia mencapai 3859 tan.

Emas adalah nilai taraf mata wang di Amerika Syarikat. Jadi boleh dikatakan emas adalah komoditi berharga kedua selepas minyak. Negara-negara yang paling sensitif kepada turun naik harga emas adalah AUD.

Dalam era moden ini emas juga boleh dijual beli dalam talian melalui talian internet, supaya orang tidak mengganggu untuk menjual dan membeli emas. Dalam melakukan perdagangan emas dalam talian, anda tidak perlu pergi jauh untuk membeli atau menjual emas, kerana semua transaksi dilakukan pada satu skrin atau lebih dikenali sebagai platform dagangan dalam talian.

Jadi dalam melakukan perdagangan emas dalam talian, anda tidak memegang emas fizikal, tetapi anda memegang emas anda dalam bentuk unit perdagangan. Jumlah emas yang anda ada, ditentukan daripada bilangan lot yang anda mampu milik.

Perkembangan harga komoditi dan indeks semasa memberi kesan yang besar kepada pembangunan mata wang dalam perdagangan Forex. Kenaikkan dan kejatuhan harga emas dipengaruhi oleh kenaikan dan kejatuhan USD dan mata wang lain dan lain-lain faktor .

artikel dari laman web Indonesia

_________________________________________________________________________________________

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________
perlukan TUNAI dengan segera . tukarkan EMAS anda kepada TUNAI 
sedia membeli emas terpakai dengan harga yang tinggi. sedia membeli segala jenis emas 999.9, 999, 916, 875, 835, paun, 750, pandora 916, emas lama, emas patah, bengkok, surat pajak dan lain-lain lagi.
asalkan emas tulen. COD cheras / ke tempat anda.

whatsapp/sms/call 013-9720910 @ 017-8855788 Acikx Hargaemas + facebook 
_________________________________________________________________________________________

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>