Pelabur Emas Mangsa Tipu Minta Bantuan

Putrajaya: Jawatankuasa Bertindak Pelabur Bestino memohon jasa baik kerajaan bagi membantu mangsa penipuan skim pelaburan emas itu mendapatkan kembali RM411 juta yang dilaburkan.

Harga emas marhun hari ini , Ar Rahnu Xchange

Karat Mutu Harga
24K 999 257.61
23K 950 244.73
22K 916 236.14
21K 875 225.41
20K 835 214.67
18K 750 193.21

>>Lihat harga semua Ar-Rahnu<<

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Jurucakapnya, K Kunasekaran, berkata mereka sudah bersabar lebih tiga tahun supaya Bestino Golden House Sdn Bhd dan Bestino Group Bhd (Bestino) mengotakan janji memulangkan wang pelaburan tetapi masih kecewa.

“Justeru, kami minta campur tangan kerajaan untuk menyelesaikan isu ini secepat mungkin kerana tidak puas hati dan tidak lagi mempercayai syarikat pelaburan itu sering memberikan pelbagai alasan.

“Kami sudah menyerahkan segala dokumen yang diminta Datuk Ravin Ponniah (Pegawai Khas kepada Perdana Menteri) dan berharap satu lagi perjumpaan dapat diadakan dalam bulan ini.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

“Seboleh-bolehnya kami berharap isu ini dapat diselesaikan segera,” katanya kepada pemberita di pekarangan bangunan Pejabat Perdana Menteri di sini semalam, selepas bertemu Ravin.

Kunasekaran berkata, sekurang-kurangnya 10 peratus daripada 6,764 mangsa skim pelaburan itu diminta menyerahkan sijil pegangan saham masing-masing bagi membantu siasatan, tetapi pihaknya sudah mengumpul dan menyerahkan 15 peratus daripada sijil pelaburan berkenaan. bH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>