Skip to main content

Warga emas makan sabun dan bedak talkum

KUALA KANGSAR: “Bagi orang lain, perbuatan ini dianggap tidak masuk akal dan boleh menjejaskan kesihatan, tapi bagi saya ia menjadi menu harian sejak 17 tahun lalu,” kata Mohd Razali Ishak, 63, yang mempunyai tabiat luar biasa apabila menjadikan sabun mandi dan bedak sebagai makanan kegemarannya. Bapa kepada sembilan anak yang juga bekas penoreh getah itu […]

15 item termahal didunia

15 item termahal didunia

Sekarang ni dah tak payah nak sembang banyak-banyak,apa kata kita terus je tengok apa 16 benda ni..yela mana tahu salah satu benda ni ada kt rumah korang..masyukkkk!   16.Saffron – $ 11/gram Saffron ialah tumbuhan berbunga yang boleh digunakan sebagai ubat semulajadi hampir semua penyakit bermula dari kemurungan dan berakhir dengan kitaran haid. Antara kehebatannya […]

5 coklat termahal didunia

Top 5 Coklat Paling Mahal di Dunia! Ranking nombor 5 Dicipta: Godiva “G” Collection Harga: $ 117 per pound Lokasi: New York City, New York Keistimewaan coklat ini ialah koleksi ‘G’ ini limited dan mempunyai pelbagai rasa yang unik antaranya ialah seperti madu tasmania, coklat panas mexican dan macam-macam lagi. Ranking nombor 4 Dicipta: Richart © […]

Cara membeli cincin pertunangan

Ketika anda akan membuat pembelian cincin pertunangan yang unik, adalah bijaksana untuk pertama menetapkan anggaran anda, cari tahu apa gaya dia yang paling menikmati dan belajar bagaimana memilih berlian. Walaupun belum ditetapkan dalam batu, dikatakan bahawa anda boleh menggunakan sehingga dua bulan bernilai gaji anda di membeli cincin pertunangan berlian. Perlu diingat bahawa tunanganmu akan […]

Air terjun bewarna emas

Air terjun bewarna emas

Melihat air terjun mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Namun, bagaimana dengan “air terjun emas”? Mungkin pelik bunyinya tapi Inilah fenomena unik yang boleh dilihat di Horsetail Falls di Yosemite National Park, California. Air terjun terdapat di pegunungan Sierra Nevada, sebelah barat Danau Tahoe, memiliki ketinggian 2.000 kaki atau sekitar 600 meter. “Air terjun emas” […]

Mesin automatik membeli emas

LONDON – Sebuah mesin automatik di sebuah pusat beli-belah Westfield, di barat London menjual kepingan emas, lapor sebuah akhbar semalam. Sebuah komputer di dalam mesin itu akan mengemas kini harga emas setiap 10 minit berdasarkan harga di pasaran dunia. Para pembeli boleh memilih wang syiling emas seberat satu gram berharga £40 (RM192.97) atau kepingan emas […]

Mendulang emas tipu – Pyrite

JOHOR BAHRU – Jabatan Mineral dan Geosains negeri mengesahkan logam yang disangka emas di Jalan Mewah, Kampung Melayu Majidee di sini sebenarnya sejenis mineral tidak berharga yang dikenali sebagai pyrite. Walaupun ia mempunyai kilauan keemasan, warna pyrite atau juga dikenali sebagai ’emas tipu’ akan bertukar hitam jika dileburkan atau selepas menjalani ujian asid. Pengarahnya, Shahar Effendi Abdullah Azizi […]

Wanita dan anti-penuaan hablur emas

JIKA melihat wajahnya pasti ramai yang menyedari kemunculannya menghiasi drama-drama tempatan walaupun jarang memegang watak utama. Selesa dengan panggilan komersial Emma Akma, pelakon drama yang dimaksudkan ini sebetulnya mula mendekati dunia seni sejak tahun 1994 melalui filem Pesona Cinta yang menyaksikannya muncul sebagai pelakon tambahan. Berusia 42 tahun, Emma sentiasa tercari-cari produk kecantikan yang sesuai dengan kulitnya. […]