Nenek Mohon Cucu Rentap Rantai Emas Miliknya Dihukum Lebih Berat

jenayah

KUALA TERENGGANU – Seorang cucu yang tergamak merompak rantai leher emas milik neneknya menerima pembalasan apabila dijatuhi hukuman penjara lima tahun, oleh Mahkamah Sesyen, di sini, semalam.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Ahmad Rashidi Hisham Abd Razak, 36, dijatuhi hukuman itu selepas mengaku salah merompak rantai leher emas milik neneknya, Hasiah Salleh, 84, pada 3 Januari lalu, jam lebih kurang 4.20 petang di Duyong Besar, di sini.

Dia yang memiliki beberapa rekod jenayah lampau sebelum ini mengaku salah mengikut Seksyen 392 Kanun Keseksaan kerana rompak yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 14 tahun dan denda atau sebat, jika disabitkan kesalahan.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Terdahulu, jurubahasa mahkamah telah membaca luahan rasa mangsa yang mengakui terlalu kecewa terhadap perbuatan cucunya itu kerana rantai leher emas tersebut merupakan satu-satunya barang kemas miliknya yang ada, serta dibeli menggunakan duit simpanannya dengan dibayar secara ansuran.

Selain itu, warga emas berkenaan turut mengharapkan cucunya itu dikenakan hukuman berat kerana terlalu kecewa dan sedih dengan sikap cucunya yang tidak pernah insaf, walaupun sebelum ini pernah dikenakan hukuman kerana kesalahan jenayah.

Sebelum ini, Sinar Harian melaporkan seorang wanita warga emas kerugian lebih kurang RM10,000 apabila seutas rantai emas yang dipakainya disamun seorang lelaki.

Kejadian itu berlaku ketika mangsa berada di belakang rumahnya sedang mencabut rumput, sebelum tiba-tiba dipeluk dari arah belakang oleh seseorang sebelum rantai dipakainya direntap oleh suspek.

_________________________________________________________________________________________

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

_________________________________________________________________________________________
perlukan TUNAI dengan segera . tukarkan EMAS anda kepada TUNAI 
sedia membeli emas terpakai dengan harga yang tinggi. sedia membeli segala jenis emas 999.9, 999, 916, 875, 835, paun, 750, pandora 916, emas lama, emas patah, bengkok, surat pajak dan lain-lain lagi.
asalkan emas tulen. COD cheras / ke tempat anda.

whatsapp/sms/call 013-9720910 @ 017-8855788 Acikx Hargaemas + facebook 
_________________________________________________________________________________________

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>