Mengapa Harga Emas Naik Turun?

harga-emas-naik-andri-01062014

Harga Emas tahunan bagi 10 tahun yang lalu menunjukkan bahawa pada tahun 2005 harga emas telah mengalami peningkatan dolar yang terbesar, iaitu dengan peningkatan lebih daripada $80. Carta harga sejak 30 tahun yang lepas adalah kelihatan menurun dan meningkat.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Penerokaan dan perbelanjaan pembangunan termasuk semua kos yang berkaitan dengan tenaga kerja dan aktiviti-aktiviti seperti ahli-ahli geologi, kontraktor, kejuruteraan, peralatan penggerudian, ujian metalurgi dan kajian berkaitan ekonomi.

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

Perlombongan emas memerlukan penggunaan kemudahan dan teknologi khusus. Harga emas boleh berubah-ubah secara meluas dan ia dipengaruhi oleh pelbagai faktor di luar kawalan Syarikat. Emas dikira dalam auns Troy, yang mempunyai berat 10 peratus lebih daripada auns yang digunakan untuk kentang dan bulu. Hal ini sering dijumpai di dalam batu yang mengandungi sulfida, yang apabila ia terdedah kepada oksigen, air, dan bakteria yang khusus menghasilkan air yang sangat berasid.

Penampilan yang menarik dan sifat mudah fleksible bermakna bahawa ia boleh dinikmati sebagai barang kemas atau perhiasan lain tetapi dengan mudah ditukar kepada syiling atau diniagakan. Harga mata wang selain dolar Amerika Syarikat (AS), boleh ditukar kepada unit mata wang tempatan dengan menggunakan harga penutup kadar pertukaran asing pada hari yang sama.

Harga emas telah melonjak melepasi $500 per auns, dan lebih banyak keuntungan yang diramalkan kepada pelabur untuk melindungi diri mereka terhadap kebimbangan inflasi. Sejarah ini meningkat apabila mata wang kertas menghakis dan sebagai pelabur mereka mencari nilai intrinsik emas untuk melindungi diri mereka daripada inflasi. Emas terus menunjukkan peningkatan dalam dagangan Asia dan Eropah.

Semua harga emas bukan sahaja mencerminkan nilai emas yang sedia ada, tetapi juga kekuatan relatif mata wang di mana ia diniagakan. Kos yang diperuntukkan kepada stok penimbal berdasarkan nilai-nilai relatif dalam simpanan dan diproses dengan menggunakan kos perlombongan semasa yang ditanggung sehingga ke titik stok simpanan yang bijih, termasuk kos overhed berkenaan, susut nilai, susutan dan pelunasan berkaitan operasi perlombongan, dan dikeluarkan pada kos purata setiap stok penimbal. Setiap unit boleh diperolehi semula. Walaupun emas adalah sebuah kedai yang lebih stabil nilai daripada mata wang kertas, ia masih kekal sebagai pasaran di mana kerajaan mempunyai campurtangan. Oleh itu, dengan mengambil kira nilai yang semakin mengecut, harga emas telah hampir tidak berubah kian abad.

Sejak tahun 1982, purata harga emas tahunan telah adalah di antara $300 dan $450 per auns. Rekod harga potensi kekal teguh di tangan pelabur, dengan harga emas purata tahunan bagi tahun 2007 di kadar yang betul untuk mengalahkan rekod 1981 iaitu $614.

_________________________________________________________________________________________
perlukan TUNAI dengan segera . tukarkan EMAS anda kepada TUNAI 
sedia membeli emas terpakai dengan harga yang tinggi. sedia membeli segala jenis emas 999.9, 999, 916, 875, 835, paun, 750, pandora 916, emas lama, emas patah, bengkok, surat pajak dan lain-lain lagi.
asalkan emas tulen. COD cheras / ke tempat anda.

whatsapp/sms/call 013-9720910 @ 017-8855788 Acikx Hargaemas + facebook 
_________________________________________________________________________________________

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

“Rahsia Kejayaan Emas Sebenar”

_________________________________________________________________________________________

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro