Mengapa Emas Jatuh

Emas berjangka memanjangkan kerugian Setelah jatuh 5,25% semasa sesi Jumat AS, Setelah melanggar level support kunci di USD1, 535 per troy ounce mudian lagi pada USD1, 520 per troy ounce dipercepatkan sebagai stop-loss order dicetuskan.

Promosi terbaru barang kemas di pasaran
Buy At Shopee

Harga emas kemungkinan besar akan mencari sokongan jangka pendek pada USD1, 478,05 per troy ounce, rendah sejak tarikh 1 Julai 2011 dan resistance pada USD1, 516,80 per troy ounce.Pedagang emas menyedari telah memasuki wilayah pasaran lesu.

Harga Emas telah jatuh hampit 23% sejak mencapai titik tetinggi sepanjang masa dari USD 1920,80 per troy ounce pada September 2011.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00
Buy At Hellogold

Emas berada di bawah tekanan di perdagangan jum’at minggu lalu selepas terungkap di minit mesyuarat dari Federal Open Market Committee bahawa beberapa anggota menyokong Federal Reserve reda atau menamatkan Fed kewangan usaha pelonggaran tahun ini. Program pelonggaran kuantitatif Fed telah dipandang sebagai menyokong emas atas dasar bahawa pelonggaran melemahkan dolar AS, namun dalam beberapa bulan terakhir, dolar telah menguat. Emas dalam mata wang dolar AS.

Namun kejatuhan Emas ini tidaklah lama, apabila dalam Minggu ini emas menembus USD 1,505 per trpy ounce.Emas akan kembali naik ke nilai rata rata emas di level USD 1,565 per troy ounce. Secara technical untuk Stochastic dan Garis MA (moving average) Emas untuk naik ke harga Normal di minggu ini masih besar peluangnya menembusi ke level USD 1,505 per troy ounce. dan bergerak naik melewati USD 1,525 per troy ounce dan menuju ke USD 1,565 per troy ounce di bulan ini.

Namun disisi lain tidak menutup kemungkinan apabila emas turun terlebih dahulu pembetulan di USD 1,475 hingga ke USD 1,460 per troy ounce.di karenakan di pergerakan pagi Isnin di pagi ini pergerakan Emas masih menunjukan akan ada penurunan kembali ke level USD 1,480 sampai USD 1,475 per troy ounce .

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>