Melabur dalam emas

 

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

 

Dalam keraguan tentang bagaimana untuk melabur dalam emas?Dengan peningkatan nilai emas dan populariti, orang ramai yang tidak tahu di mana untuk memulakannya.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Jika anda termasuk dalam kumpulan ini, jangan risau kerana semestinya anda tidak bersendirian. Satu tinjauan baru-baru ini menunjukkan bahawa hampir separuh daripada pelabur-pelabur  US tidak percaya mereka sudah cukup berpengetahuan tentang logam yang berharga untuk membuat keputusan tentang menambah emas kepada portfolio mereka. Majlis Emas Dunia memaparkan pilihan 5 ini untuk anda bermula:

1.Emas Pertukaran Dana Dagangan (ETF)
Sejak tahun 2004, pelabur-pelabur US telah mampu untuk membeli Dana Dagangan Bursa (ETF) yang disokong oleh emas fizikal melalui akaun broker mereka di bursa saham yang terkawal,seperti saham saham syarikat. Pemilikan saham emas ETF menawarkan para pelabur dengan kenderaan yang mencerminkan prestasi harga bulion emas, ditolak perbelanjaan ETF.Dengan-ETF emas, individu tidak perlu menyimpan emas secara fizikal, jadi tidak perlu menggunakan peti simpanan untuk keselamatan.Jenis emas ETF boleh didapati di pasaran tetapi tidak semua adalah 100 peratus disokong oleh emas fizikal, jadi membaca prospektus dengan berhati-hati dan meminta nasihat daripada penasihat peribadi dapat membantu anda memilih emas dengan cara yang betul.
2.Perlombongan stok emas
Dengan pilihan ini, anda melabur dalam sebuah syarikat perlombongan emas, bukannya bulion emas. Bergantung kepada syarikat, anda mungkin boleh menjana pendapatan daripada dividen. Manakala nilai stok emas telah sejarah berkait rapat dengan harga emas itu sendiri, faktor lain yang boleh menentukan nilai syarikat-syarikat individu. Lebih daripada 300 syarikatperlombongan emas disenaraikan dan didagangkan secara umum di Amerika Syarikat.
3.Rancangan Pengumpulan emas
Serupa dengan rancangan pengumpulan konvensional, sistem ini membolehkan pelabur untuk mengetepikan sejumlah wang yang tetap setiap bulan dalam usaha untuk membeli emas pada hari-hari yang lain. Ini purata kos bantal pelabur dari variasi jangka pendek dalam harga emas. Apabila akaun ditutup, pelabur-pelabur boleh mempunyai satu atau lebih alternatif berikut: menerima ketulan emas atau perhiasan atau hanya menjual emas dengan wang tunai.
4.emas bar
Jongkong emas terdiri daripada beberapa saiz dan berat.  Terdapat banyak kilang penapisan yang berbeza yang menghasilkan jongkong emas dan kebanyakan syarikat-syarikatyang menjual emas akan menawarkan pelbagai saiz untukmemenuhi pelbagai bajet.
 5.Emas syiling
Emas syiling Yang dikeluarkan oleh kerajaan di seluruh dunia,iaitu syiling bulionemas adalah pilihan popular bagi para pelabur. Nilai mereka terutamanya berdasarkan kandungan emas dalam syiling mereka. Syilingbulion berbeza daripada syiling Numismatik atau dipungut, yang dinilai pada ke ketumpatan, reka bentuk dan kemasan daripada kandungan emas mereka.
Di mana untuk membeli: Kedua-dua syiling bulion dan bar emas boleh dibeli dalam talian atau melalui telefon daripadasyarikat-syarikat yang pakar dalam logam berharga.

“Terdapat beberapa cara untuk melabur dalam emas danmasing-masing boleh memainkan peranan sendiri dalam portfolioanda. ETF, bar atau syiling dan saham perlombongan memilikiboleh dilihat sebagai pelaburan yang saling melengkapi, “kata Juan Carlos Artigas, Global Ketua Penyelidikan Pelaburan di MajlisEmas Dunia.

World Gold Council (www.gold.org) menyediakan maklumat berguna mengenai mengapa, bagaimana dan di mana untuk melabur dalam emas.

Maklumat yang diberikan adalah untuk tujuan pendidikan sahaja.Merujuk kepada penasihat kewangan anda sebelum membuatsebarang keputusan pelaburan.

 

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>