Lelongan emas dan jam Rolex rampasan – PDRM

Seutas jam tangan Rolex dilelong dengan harga RM18,000 antara 70 barang rampasan membabitkan pelbagai kes jenayah terutama penyeludupan dan pengedaran dadah yang ditumpaskan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sejak beberapa tahun lalu yang dilelong kepada orang ramai di Dewan Persatuan Keluarga Polis (Perkep), Bukit Aman di sini, bermula jam 9 pagi hingga 4 petang, semalam.

ACCESSORIES EMAS 916 UNTUK SAMBUNG BARANG KEMAS PUTUS ROSAK DIY
View Catalog

Lebih 100 individu kebanyakannya pemilik kedai emas dan kedai pajak gadai hadir untuk membida pelbagai barangan berharga termasuk jam tangan berjenama, komputer riba dan barangan kemas dalam lelongan aset alih kerajaan itu.
Kebanyakan jam tangan berjenama dilelong dengan harga antara RM1,000 hingga RM4,500 dan paling mahal dilelong dengan harga RM18,000, namun hingga tamat acara lelongan, jam tangan bertatahkan berlian itu tiada pembeli.

Pegawai Perhubungan Awam Bukit Aman, Asisten Komisioner Ramli Mohamed Yoosuf, kesemua barangan dilelong itu adalah hasil rampasan mengikut Akta Dadah Berbahaya (Perlucuthakan Harta) 1988.
“Barangan atau aset berkenaan adalah rampasan kes dadah yang dilakukan sejak beberapa tahun lalu dan dilelong selepas melalui beberapa proses tertentu selain tidak dituntut pemiliknya serta dilucut hak kepada kerajaan,” katanya.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

-gambar hiasan-

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

One thought on “Lelongan emas dan jam Rolex rampasan – PDRM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>