Lelaki Telan Cincin Berlian Rm45,000

image (3)

Lokasi kecurian di kedai emas Exclusive Jewellery di Brighton, di mana suspek menelan sebentuk cincin berlian bernilai RM45,000. Gambar kecil menunjukkan jenis cincin yang sama cuba dicuri suspek. – AGENSI

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

LONDON 16 Dis. – Seorang lelaki ditahan polis selepas dia disyaki menelan sebentuk cincin berlian bernilai 9,000 pound (RM45,000) dalam satu cubaan mencuri di sebuah kedai emas di Britain, baru-baru ini.

Portal berita Mirror melaporkan suspek yang dikenali sebagai Rayhanur Choudhury, 22, pada mulanya mengalihkan perhatian pekerja di kedai emas berkenaan di Union Street, Brighton sebelum menelan cincin seberat 18 karat berkenaan.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Seorang jurucakap polis yang enggan dikenali berkata, proses mengimbas seluruh badan suspek telah dilakukan tetapi barangan kemas yang dicuri itu tidak dapat dikesan.

Katanya, suspek akan diuji menggunakan sistem pengesan di penjara untuk mengesan cincin berkenaan.

“Buat masa ini, kita menggunakan bukti yang diperoleh daripada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kedai berkenaan yang jelas menunjukkan lelaki itu menelan cincin tersebut,” katanya.

Choudhury akan dihadapkan ke Mahkamah Lewes Crown, esok untuk menetapkan tarikh perbicaraan atas pertuduhan mencuri barangan kemas.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>