Kerajaan Perlu Tingkatkan Rezab Emas Negara

rizab

Jika sesiapa yang perasan, penurunan harga minyak mentah mempunyai korelasi positif dengan harga semasa emas dunia. Harga emas dunia sekarang juga menunjukkan aliran penurunan selari dengan penurunan harga minyak. Negara kuasa besar seperti Rusia dilihat sedang meningkatkan pembelian emas bagi menambahkan rizab seperti yang dilaporkan oleh CNBC.

ACCESSORIES EMAS 916 UNTUK SAMBUNG BARANG KEMAS PUTUS ROSAK DIY
View Catalog

Untuk menambah stok minyak mentah pada masa harga rendah dilihat kurang praktikal kerana ianya bakal melibatkan kos yang tinggi selain keperluan membina pusat penyimpanan dan memerlukan kawasan yang besar. Pembelian emas pada harga rendah adalah dilihat lebih praktikal sebagai pengumpulan bekalan untuk pada masa akan datang terutama sekali semasa kenaikan harga minyak di pasaran dunia. Pada masa berkenaan, rizab emas yang bakal mengalami kenaikan nilai boleh digunapakai bagi menyerap bebanan kenaikan harga minyak seterusnya mengelakkan ekonomi negara berada dalam keadaan kejutan yang keterlaluan.

Oleh yang demikian, kita berharap agar pembuat dasar ekonomi negara mula mengkaji kaedah ini dengan sebaiknya. Ini bagi memastikan pertumbuhan ekonomi negara terus berada pada landasan yang positif untuk jangka masa yang panjang.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

sumber – myiktisad.blogspot.com

 

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>