zuraida kedai pajak

Kedai Pajak Dibenar Beroperasi 2 Hari Seminggu – Covid 19

“Kerajaan bersetuju agar premis syarikat kredit komuniti dan pajak gadai dibenarkan beroperasi selama dua hari seminggu dari 9 pagi hingga 2 petang sahaja.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Zuraida Kamaruddin berkata, ia susulan perbincangan dengan persatuan berkenaan susulan pengumuman Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai Langkah Tambahan Bagi Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (Prihatin-Tambahan) yang diumumkan pada 6 April lalu.

ACCESSORIES EMAS 916 UNTUK SAMBUNG BARANG KEMAS PUTUS ROSAK DIY
View Catalog

“Namun syarikat kredit komuniti itu diingatkan tidak mengenakan caj faedah melebihi yang ditetapkan dalam Akta Pemberi Pinjam Wang 1951 (Akta 400) iaitu sebanyak 12 peratus bagi pinjaman bercagar dan 18 peratus bagi pinjaman tidak bercagar kepada peminjam sepanjang tempoh PKP,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Menurut Zuraida, kementeriannya menerima banyak pertanyaan daripada orang awam mengenai perkhidmatan kredit komuniti dan pajak gadai.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

“Pihak berkenaan diingatkan agar mematuhi arahan dan peraturan sepanjang tempoh PKP.

“Orang awam dan syarikat PKS yang terlibat boleh mendapatkan maklumat dan perkhidmatan KPKT yang lain di talian hotline KPKT iaitu 03-88913975,” katanya.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>