kebaikan menjual emas

Salg af guld
Menjual emas disyorkan bagi sebab-sebab berikut:1. Dapat membuat duit tambahan- oleh kerana harga emas yang tinggi, ia adalah satu  manfaat untuk anda mendapatkan lebih keuntungan apabila anda menjual emas.

2.Menyingkirkan emas yang tidak diingini – gelang atau rantai yang pecah kadang-kadang ramai yang mungkin keberatan untuk menjual emas lama kerana nilai sentimental.Tetapi hendaklah diketahui bahawa emas lama masih mempunyai nilai dan harganya di pasaran.
3. Membantu memelihara alam,kerana sekitar lombong Emas sangat menjejaskan alam sekitar dengan aktiviti perlombongan, dengan kaedah kitar semula emas yang telah digunakan akan membantu menyelamatkan dunia hijau.
Satu lagi alasan yang baik untuk mengitar semula emas lamaadalah bahawa ia membantu alam sekitar. Lombong emas terkenal kerana menyebabkan kemusnahan alam sekitar. Pertama sekali,banyak bijih perlu diproses untuk mengekstrak emas – sebagaicontoh, jumlah emas yang diperlukan untuk satu cincin memerlukankira-kira 2 tan bijih! Ini bermakna bahawa sebagai jumlah apinya emas sedia ada, lombong perlu digali dengan lebih mendalam danlebih agresif, yang bererti bahawa sebahagian besar alam sekitar dimusnahkan.Satu lagi isu ialah penggunaan bahan kimia berbahaya seperti sianida. Sisa dari lombong emas boleh bocor ke dalam bekalan airyang berhampiran dan mencemarkan mereka. Pada tahun 2000 sebuah empangan pecah di lombong emas di Romania,menyebabkan beberapa sungai menjadi tercemar. Kesan itu begitubesar bahawa bencana telah disamakan dengan Chernobyl.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Secara ringkas, menjual emas lama mengurangkan keperluan untuk emas baru yang akan dilombong.

 Gold mine
BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>