Harga emas : tunggu dan lihat, akhir mac 2012

image
Kereta proton slps preve

Yup, malam ini indeks emas jatuh lagi, sasaran2 yg menjangka harga emas bakal melebihi usd1700 pada minggu t’nyata meleset.  kecuali pada hari isnin dan selasa, indeks emas kekal dibawah 6300, paling tinggi mengikut rekod kami sekitar 6360 sebelum jatuh kembali kepada 6200 jam 1 pagi tadi. jika ini kekal berlaku minggu hadapan, maka ia rekod pertama harga emas jatuh utk tmpoh 2 bulan sjak 2001. Tp, Sekejap, anda jangan risau dulu, ini bukan penanda harga emas srmakin hilang bernilai, mungkin saya boleh mmbri sedikit.kupasan apa yg berlaku sepanjang 2 bulan ini dan apa yang bakal berlaku seterusnya..

kami telah baca laporan.dari reuters sebntar tadi, oleh krn menggunakan telefon jd x dpt share link.. the thing is, pelabur sedang menunggu apa bakal berlaku dan kemana pelaburan mrk.akan disalurkan, semua sdg menunggu point2 penting pasaran… Pada ketika ini pula, nilai dollar naik berbanding euro, jadi signifikannya harga emas pun turun.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Apa yang berlaku pada euro ketika ini melibatkan salah satu ngara terkaya anggotanya, penakluk incaz, spain, begitu juga itali yg masih terkapai2 utk menjual bond mereka, abaikan tentang greece krn sememangnya kbnykan anggota euro sdg mengalami masalah, jika anda membaca blog mahathir di chedet.co.cc mungkin akan lebih fhm masalah kehidupan negara maju yg mendpt lebih kualiti dr spatutnya

Tp sblm mengkritik ngara lain, keadaan mlsia juga tidaklah begitu baik, tidak silap menteri kewangan menyatakan hutang negara hanya berbeza 2% dari kdnk, ermm, 2% itu belum kelihatan genting bak kata menteri dari bachok yg baru kehilangan 110 anak buah bahagian, dgn kualiti yg ok2la di malaysia rasanya utk terjerumus dlm masalah ekonomi sgt tidak berbaloi.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Ok kembali kepada cerita sebenar harga emas, apa yang berlaku sbnrnya adalah, ‘tiada demand’ utk emas ketika ini, semua pembeli emas utama spt china, india, russia, swiss sedang menunggu sesuatu, di india hari ini masuk hari ke 14 mogok peniaga emas kerana cukai 4% dikenakan, di cina, syarikat yg memberi 3000 penduduk kampung berkilo2 emas telah keluar dari bebanan hutang, jadi mereka brd pada comfort zone, russia pula dikesan menjual 3.8 tan emas kali pertama dlm tempoh 5 tahun, bgmnapun simpanan emas russia masih 4 kali gnda berbanding simpanan mereka ktka 2006.

Apa point yg menanti skrg kemungkinan pada kuasa asia spt jepun atau korea, ttp korea slatan kemungkinannya tidak akan mmbeli emas dlm tmpoh tdekat kerana baru shj diberi amaran keras oleh ching peng muda korea utara yg baru. Knal Budak 20an paling berkuasa didunia? dan ada kuasa nuklear, sapa x takut, klau stkt budak2 kpop pavillion, xde sapa heran…

Itu point di timur, di asia barat, sekatan ekonomi yang dikenakan kpd iran tidak lansung menaikkan harga minyak, malah tanpa segan silu kapitalis beraja saudi sudi mengeluar lebih minyak utk obama, dan kemudiannya harga minyak jatuh, baik utk pengguna US, tak ok utk kita, jika harga minyak naik skalipun, mlsia tidaklah trlalu trjejas, dan serangan di iran pun sukar berlaku, sapa nak.tampung kos minyak kereta kebal amerika.ye.dak? Cuma dpt dirumuskan .. ‘tindakan arab saudi itu pastinya dpt mengurangkan kos serangan kpd iran’ kata ehud barak, terima kasih ali, senda ariel sharon yg masih dlm koma..

Jadi pada pendapat kami, kita hanya boleh menunggu sbrg perkembangan berkenaan emas pada minggu hadapan, samada momentum emas akan kekal naikatau sebaliknya… Secara tnpa humanitynya, US jatuh kita untung, Euro selesai kita untung, dan b.hrp harga minyak naik….

-admin hargaemas-
Tulisan saya tidak semestinya betul, benar, dan mungkin sesuai dianggap catatan peribadi, kebanyakkannya juga hanya andaian dengan harapan untuk menulis lebih baik pada masa akan datang. If I dont write what I think, who will, ye dak?

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>