Empat Lelaki Bersenjata Guna Lori Simen Rompak Kedai Emas

Empat lelaki bersenjatakan pistol menjadikan lori simen sebagai ‘alat’ untuk mengaburi perbuatan mereka merompak sebuah kedai emas di Jalan PJS 2/16A, Taman Datuk Harun, Petaling Jaya, semalam.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

Dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari itu, tiga daripada lelaki itu melarikan tujuh dulang emas bernilai kira-kira RM300,000 daripada rak pameran.

Menurut pekerja kedai emas terbabit yang enggani dikenali, seorang lelaki lagi menunggu di dalam lori dipercayai sebagai pemerhati keadaan sambil menunggu rakannya selesai merompak.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

Beliau berkata, rompakan itu yang mengambil masa beberapa minit, tidak disedari orang ramai kerana perompak meletakkan lori simen di hadapan kedai emas itu.

Katanya, kumpulan penjenayah itu tiba-tiba meluru masuk dan terus mengacukan pistol ke arahnya dan dua pekerja lain.

“Kami terkejut dan terpaksa berdiam diri. Kami biarkan sahaja perompak memecahkan cermin rak pameran barang kemas,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata kumpulan penjenayah itu menggunakan parang dan penukul besi untuk memecahkan cermin rak pameran sebelum melarikan barang kemas berkenaan.

“Siasatan awal menunjukkan premis tidak mempunyai pengawal keselamatan tetapi dipasang dengan kamera litar tertutup (CCTV),” katanya.

Arjunaidi berkata, dua penjenayah itu dapat melarikan diri menggunakan motosikal manakala dua lagi menaiki lori simen itu. – Bernama, 26 Julai, 2013 .

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>