Emas Hilang Ditemui Semula

Gombak: Sebahagian barang kemas dianggarkan bernilai RM40,000 daripada nilai keseluruhan RM250,000 yang disamun dua lelaki di sebuah kedai emas di Jalan 11, Selayang Baru, di sini, 18 Februari lalu ditemui semula.

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Dalam kejadian jam 10.15 pagi itu, dua lelaki berkenaan yang memakai topi keledar bersenjatakan sebilah parang dan tukul memecahkan cermin kaca pameran sebelum melarikan barang kemas berkenaan.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk A Thaiveegan berkata, hasil siasatan, sebahagian barang kemas itu dijumpai semula bersama motosikal berkuasa tinggi, dua topi keledar, vest dan resit pajak gadai sehari selepas kejadian itu dalam dua serbuan berasingan di daerah ini.

“Polis turut menahan sembilan orang termasuk dua wanita berusia 17 hingga 29 tahun dan setakat ini, tiga suspek dikenal pasti terbabit dalam kejadian itu.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

“Malah hasil siasatan mendapati kebanyakan barang kemas itu digadai di kawasan sekitar Gombak dan Sentul dan polis kini mengesan di mana ia berada berdasarkan penemuan resit itu,” katanya kepada pemberita pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak di sini, semalam.

– www.hmetro.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>