Pil Capsul Di Perbuat Dari Emas

Kemewahan tiada batas. Mungkin itu jadi alasannya Gold Pills dibuat , sebuah kapsul yang berisi emas 24 karat diciptakan. Ukurannya hanya sekitar 2 cm, tapi harganya US $425 . Oleh produsennya, Citizen, pil tersebut dibuat untuk ” untuk menghidupkan bahagian terdalam anda ke dalam kekayaan “. Apa akan terjadi jika ditelan? Pil Emas pada asalnya […]

Read More…

Penggunaan Emas Dalam Industri

Pengetahuan tentang penggunaan emas membolehkan pelabur yang arif untuk membuat pertimbangan ke atas permintaan masa hadapan bagi logam dan kriteria lain seperti hakisan kuasa beli mata wang, faktor-faktor politik, menyorok emas atau menjual oleh kerajaan, gambar teknikal, dan boleh membuat keputusan untuk jangka masa panjang, pendek atau kekal pasaran sehingga peluang yang lebih baik berlaku. […]

Read More…

Aplikasi Android Harga Emas Malaysia

Monitor all physical and virtual gold prices in Malaysia, for all type of gold including 999, 916, 750. This apps also include used gold calculator, Ar-Rahnu Investment Calculator, Daily Ar-Rahnu price for Agrobank, Ar-RahnuX, Bank Rakyat also to monitor Maybank Gold Investment Account, Public Bank Gold Investment Account and Kuwait Finance House Gold Account-i, CIMB […]

Read More…

8,000 Pelabur Genneva Malaysia Belum Dapat Emas

SHAH ALAM – Bank Negara mendedahkan lebih daripada 8,000 pelabur syarikat pelaburan emas Genneva Malaysia Sdn Bhd masih belum menerima emas mereka dengan jumlah berat melebihi 4,000 kilogram (kg) walaupun telah menyelesaikan bayaran. Dalam satu kenyataan semalam, Bank Negara berkata, terdapat juga pelabur yang telah menyerahkan emas mereka berjumlah lebih RM80 juta kepada syarikat tetapi […]

Read More…

Cara Proses Emas Dari Processor

Sapa rasa yang prosessor komputer yang dah rosak tu tak berharga? Kalau ada yang sangka macam tu, bermakna korang dah silap besar..Kalau korang nak tahu, setiap prosessor komputer sama ada yang masih baru atau yang telah rosak mempunyai kepingan emas di dalam nya yang bertindak sebagai konduktor..Lepas ni baru korang tahu kan kenapa prosessor komputer […]

Read More…

Google boss start to mine gold in Techie way!

google pun lebur emas

Top Boss Google, Larry Page dan Eric Schmidt akhirnya bakal memasuki pasaran emas / metal dengan cara mereka tersendiri, kedua-dua boss Google dan pengarah filem James Cameroon merancang untuk melakukan carigali emas dan logam di asteroid yang berada berdekatan dengan orbit dibumi. Rancangan mereka adalah untuk menerbangkan pesawat yang dibina khusus untuk eksplorasi emas/logam bernilai […]

Read More…

10 Mouse termahal di dunia berlapis emas

Tetikus atau lebih dikenali dengan nama mouse menjadi salah satu gajet wajib bagi setiap pemilik komputer. Ia digunakan untuk memberikan arahan dalam sistem seperti membuka fail, menyimpan fail dan sebagainya. Pada masa yang sama juga, terdapat syarikat yang mencipta mouse secara kreatif.Mouse tersebut dinilai paling mahal di dunia kerana mempunyai emas dan rekaan yang menarik. […]

Read More…

Harga emas menjadi trending topik laman sosial

laman harga emas di malaysia

Kami perasan ada 4 trending topic berkenaan emas di Laman sosial Negaraku daripada 13 yang tersenarai, kami tumpang berbangga melihat trending topic emas turut menjadi perbualan dan carian blogger.  Laman negaraku dibina oleh noktah hitam atau nama manja “Edie” pada tahun 2007, domain asal web negaraku adalah negaraku.net, tetapi siang tidak selalu ke petang, hujan […]

Read More…

Speaker emas iphone untuk dimiliki

Pada masa yg suspen dan anda terpaksa bawa bawa masuk iphone ke dalam tandas, hati-hati, nanti iphone anda jatuh kedalam air, tahukah anda, iphone banyak yg rosak kerana jatuh didalam tandas berbanding ditempat lain, oleh kerana itu pencipta, Isabella Loveras dan Enrico Bosa membina Megaphone untuk iphone,  loud speaker ini boleh didengari dalam jarak 100m […]

Read More…

Gold Miner 3 terbaru di Android / Iphone

Permainan Gold Miner 3 kembali dengan cabaran dan adventure baru untuk membantu mike ke vegas. Bolehkah anda menolong mike? Dengan beberapa level baru dan pixel yang lebih cantik, permainan Gold Miner 3 lebih menarik dari edisi sebelum ini, anda akan bertemu dengan karakter baru dan orang kampung yang akan membantu anda ke vegas. Download di […]

Read More…