Skip to main content

Terpedaya beli emas lelaki Ghana

Emas seberat 58 kilogram (kg) dengan harga lebih RM90,000. Itu yang ditawarkan seorang lelaki warga Ghana kepada pelancong warga China menyebabkan mangsa terpedaya dan menyerahkan wang lebih RM90,000 dalam kejadian di sebuah hotel di Jalan Ampang, di sini, kelmarin. Mangsa berusia 50 tahun itu percaya selepas melihat contoh emas sebanyak 8kg yang dibawa lelaki itu […]

Syiling emas termahal didunia dipamerkan...

Syiling emas termahal didunia dipamerkan di London

Sekeping syiling emas yang dikatakan termahal didunia dipamerkan di kota London baru-baru ini, Syiling “Double Eagle” tersebut  dicetak pada zaman kemelesetan ekonomi paling teruk pernah berlaku di Amerika Syarikat. Syiling bernilai 20 Dolar “Double Eagle” ini dipamerkan di Goldsmith Hall, london dikatakan bernilai hampir RM166,000 sekeping ketika dihasilkan pada tahun 1929 iaitu semasa kemelesetan ekonomi […]

Rumah mewah bertatah emas di Rusia

Rumah mewah bertatah emas di Rusia

Rumah mewah yang bertatah emas ini terletak di sebuah pekan kecil berhampiran Moscow, Rusia. Pemiliknya adalah Vladimir Bryntsalov, beliau  memiliki perusahaan farmasi terbesar di Moscow. Rumah ini sangat megah dan sangat berharga serta jelas banyak wang. Hampir semua kelengkapan yang ada di rumah ini terbuat dari emas, tangga, plafon, pigura, lemari. Sekiranya rumah ini tidak […]

Kereta dilapisi emas dan permata

Sebuah kereta versi Tata Nano ditampilkan di kota India, Mumbai. Kereta  yang dipamerkan perusahaan multinasional terbesar di Negara itu, Tata, adalah mobil yang sangat istimewa lantaran dilapisi dengan emas 22 karat seberat 80 kg dan juga 15 kg perak dan bermacam-macam permata. Kereta  itu dibuat sebagai sebuah tribut, merayakan 5000 tahun pembuatan perhiasan di India. “Sejak saat […]

Mercedes berhias emas dan delima untuk d...

Seorang usahawan Switzerland, Ueli Anlicker mahu menjual sebuah kereta Mercedes-Benz SLR McLaren miliknya yang berhias emas dan delima pada harga AS$11 juta, lapor akhbar MailOnline kelmarin. Kerja pengubahsuaian kereta unik itu yang dinamakan Anliker McLaren SLR 999 Red Gold Dream, mengambil masa 30,000 jam dengan kos AS$4.3 juta. Menurut Anlicker, dia menerima tawaran daripada beberapa pembeli dari […]

15 item termahal didunia

15 item termahal didunia

Sekarang ni dah tak payah nak sembang banyak-banyak,apa kata kita terus je tengok apa 16 benda ni..yela mana tahu salah satu benda ni ada kt rumah korang..masyukkkk!   16.Saffron – $ 11/gram Saffron ialah tumbuhan berbunga yang boleh digunakan sebagai ubat semulajadi hampir semua penyakit bermula dari kemurungan dan berakhir dengan kitaran haid. Antara kehebatannya […]

5 coklat termahal didunia

Top 5 Coklat Paling Mahal di Dunia! Ranking nombor 5 Dicipta: Godiva “G” Collection Harga: $ 117 per pound Lokasi: New York City, New York Keistimewaan coklat ini ialah koleksi ‘G’ ini limited dan mempunyai pelbagai rasa yang unik antaranya ialah seperti madu tasmania, coklat panas mexican dan macam-macam lagi. Ranking nombor 4 Dicipta: Richart © […]

Air terjun bewarna emas

Air terjun bewarna emas

Melihat air terjun mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Namun, bagaimana dengan “air terjun emas”? Mungkin pelik bunyinya tapi Inilah fenomena unik yang boleh dilihat di Horsetail Falls di Yosemite National Park, California. Air terjun terdapat di pegunungan Sierra Nevada, sebelah barat Danau Tahoe, memiliki ketinggian 2.000 kaki atau sekitar 600 meter. “Air terjun emas” […]