Cara membeli cincin pertunangan

Ketika anda akan membuat pembelian cincin pertunangan yang unik, adalah bijaksana untuk pertama menetapkan anggaran anda, cari tahu apa gaya dia yang paling menikmati dan belajar bagaimana memilih berlian. Walaupun belum ditetapkan dalam batu, dikatakan bahawa anda boleh menggunakan sehingga dua bulan bernilai gaji anda di membeli cincin pertunangan berlian. Perlu diingat bahawa tunanganmu akan memakai cincin barunya selama sisa hidupnya. Hal ini tidak jarang bahawa pasangan akan memilih cincin pertunangan berlian kerana berlian berdiri untuk kemurnian dan kekuatan. Namun, safir, rubi dan batu berharga lain boleh membuat cincin pertunangan yang sangat khas yang unik. Melalui internet, anda boleh menemui ribuan gaya cincin perkahwinan & keuntungan mengambil peluang besar. Anda boleh mempunyai pilihan untuk membeli hanya ring mount dan desain cincin berlian sendiri atau desain cincin anda sendiri dengan batu permata pusaka keluarga anda.

Katalog Barang Kemas Baru di Laman Web Kami
View Catalog

Cari gaya yang sempurna untuk cincin pertunangan barunya

Jika anda ingin mengetahui apa jenis cincin pertunangan pacar anda menyukai & menghargai lebih, anda akan harus melakukan beberapa pekerjaan kajian. Jika kamu belum pernah dibahas keutamaan cincin, sebuah cara yang baik untuk mengetahui tentang miliknya adalah meminta saran kepada teman dekat dan kerabatnya. Bicarakan dengan perhiasan kegemaran pacar anda akan mengarahkan anda di ke arah yang benar. Jika pacar anda baru saja perhiasan emas kuning, sebuah cincin pertunangan dengan ciri-ciri yang sama tampaknya menjadi pilihan sempurna. Tetapi, jika ia lebih memilih perhiasan perak, emas putih atau platinum, maka akan mungkin idea yang baik untuk memberikan platinum nya, cincin emas putih yang unik.

Belajar Emas, Ebook Ilmu Asas Jual Beli Emas 101
Learn More

Pengantin modern mencari tampak sederhana dan klasik juga mungkin ingin salah satu cincin yang paling popular penglibatan unik:

. Sebuah cincin berlian tunggal: Jenis cincin adalah pilihan yang baik apabila anda tidak yakin gaya. pasangan anda bahkan boleh memilih rangka ring setelahnya.

. Sebuah cincin berlian tunggal dengan hiasan: Cincin ini dicirikan oleh batu utama, biasanya berlian, dikelilingi oleh batu permata kecil seperti berlian, emerald dan rubi. Berat karat cincin meliputi berat semua batu sama sekali dan tidak hanya itu batu utama.

. Tiga batu cincin berlian: cincin Ini juga disebut cincin masa lalu-sekarang-masa depan atau trilogi cincin dan mempunyai tiga berlian dipotong bulat terang mewakili masa lalu, masa kini dan masa depan kerjasama anda.

Anda juga boleh membeli cincin perkahwinan untuk memadankan cincin pasangan anda. Menekankan jumlah tidak terbatas dari kombinasi dari batu dan gaya, bridal set biasanya termasuk band perkahwinan dan cincin pertunangan. Jika tunangan lebih memilih perhiasan antik, anda mungkin berfikir mengenai sebuah cincin klasik dan masing-masing perkahwinan its band sebagai kombinasi yang tepat.

Memilih berlian yang anda cintai

Ketika anda membeli cincin berlian, memikirkan high lebih memilih saiz & memilih pilihan yang paling indah cincin pertunangan unik yang anda mampu. Industri perhiasan menggunakan 4 Cs untuk menilai setiap high berlian ini: Cut, karat, kejernihan dan warna.

Perhatikan bentuk dipotong dan berlian

berpotongan A Diamond menentukan seberapa baik berlian memantulkan cahaya untuk mempamerkan semua kecerahan. Sebuah laporan standard penilaian menggambarkan dipotong oleh bentuk berlian & pola lokasi, alias gaya pemotongan. Bentuk berbeza daripada pusingan tradisional ke hati, pir, zamrud & lain. Pilih bentuk yang menekankan selera orang tersebut.

Memilih berat berlian karat

Diamond saiz diukur dengan karat berat. Harga pergi manakala meningkatkan karat berat. Dengan memilih berat berlian sedikit lebih ringan, mengatakan sampai dengan 0.05 kurang, anda boleh menyimpan wang yang signifikan dan masih mampu memberikan isteri masa depan anda sebuah batu yang menakjubkan.

Carilah kejelasan Diamond

Majoriti berlian mempunyai cacat kecil bernama Inclusions yang sering diperhatikan dengan mata kasar. Vendor sering menggambarkan kejernihan berlian menggunakan skala penilaian standard industri daripada “sempurna” (FI) ke “sempurna, cacat terlihat dengan mata telanjang” (I1, I2, I3).

Tentukan apa warna berlian yang anda inginkan

Walaupun berlian yang paling sering pada pandangan sederhana putih, mereka semua mempunyai gelaran tertentu jejak kuning. berlian tak berwarna A, E, F & umumnya lebih berharga daripada hampir berlian tak berwarna (skala G, H & J). Tetapi “gelap berlian”, alias Z + berlian kadang-kadang boleh kos lebih dari berlian berwarna karat berat yang sama. berlian berwarna yang popular di kalangan selebriti yang suka memakai jenis cincin. Mereka datang dalam pelbagai warna yang cukup besar, termasuk dalam kuning, merah muda, hijau, warna biru & hitam.

Elakkan konflik berlian

Konflik berlian, berlian dijual untuk menunjang perang, berasal terutama dari Angola, Sierra Leone dan Republik Demokratik Congo. Mungkin hal ini harus peduli kepada anda dan jika hal ini anda mungkin ingin meminta perhiasan anda untuk mengesahkan asal / nya berlian, cara ini, anda mengelakkan membeli berlian konflik.

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus