Asus Zenbook 30 Edisi Premium Emas 18 Karat

Sempena ulangtahun Asus ke 30, pada event Computex 2019 baru-baru ini, Asus memperkenalkan peranti laptop terbaru mereka, “Asus Zenbook 30” yang disertakan dengan beg kulit mewah dan led logo dihasilkan dari emas 18 karat.

Laptop Asus Zenbook 30 dilaporkan sebagai laptop 13 inch terkecil didunia dengan mempunyai skrin meliputi 95% dari ratio bodynya.

Antara Spesifikasi utama Zenbook 30 adalah;

  1. 13.3 inch full HD NanoEdge display 1080 x 1920 pixels
  2. Intel Core Processor i7-8565U
  3. NVIDIA GeForce MX150 2GB GDDR5 VRAM graphic card
  4. 16GB LPDDR3 RAM
  5. 1Tb PCle SSD / 512Gb / 256Gb
  6. Windows 10 Pro
  7. Weight 1.29kgs
  8. Asus SonicMaster Stereo Audio
  9. 50Wh 3-cell Lithium-polymer battery ( 14 hours single charge )
  10. Bluetooth 5.0
  11. Dual-band gigabit class WIFI

Dual-screen laptop

Asus Zenbook 30 turut dilengkapi dengan skrin kedua bersaiz 5.65 inch full-HD super IPS display pada bahagian touchpad yang dilapisi glass dan mempunyai sensor finger print dan anti calar.

Asus Zenbook 30 didatangkan dalam varian Premium dan Sports

Harga boleh tengok di Shopee atau Lazada

Review : Asus Zenbook 30 adalah “Masterpiece” dengan kelajuan 16Gb, i7-8565U dan PCle SSD, ia tidak akan memberi sebarang masalah untuk run mana-mana applikasi dan software termasuk adobe photoshop, illustrator apatah lagi jika hanya menggunakan untuk kerja biasa seperti office atau sheets.

Ia mungkin berada pada benchmark teratas untuk kelasnya 13 inch laptop, yang senang dibawa dan lebih selesa berbanding skrin lebih kecil untuk melakukan kerja office.

Sesuai untuk mereka yang berkemampuan dan mementingkan elegan pada masa yang sama memerlukan sebuah peranti yang berkuasa dan boleh bertahan untuk jangka hayat yang lama.

— Penulis masih menggunakan laptop lenovo 2009 beroperasi menggunakan linux kerana hardware tidak mampu lagi menampung windows šŸ™‚

Benar ke Ar-Rahnu Yapeim rugi 12 juta?

Pada 13 Mei, sebuah laporan berita memetik laporan sulit kerajaan yang menunjukkan kerugian berlaku apabila yapeim gagal membuat lelongan keatas barang kemas tidak ditebus sebanyak 300kg dengan nilai RM80 juta dari 2012 sehinggalah 2014.

Kerugian ini dikatakan berpunca dari kejatuhan harga emas sepanjang tempoh tersebut.

Penafian Yapeim Rugi

Hari ini, Yapeim pula menafikan dakwaan mereka kerugian 12 juta, sebaliknya barang kemas yang tidak ditebus adalah sebenarnya sebanyak 388kg dengan nilai RM62.8 juta

Pergerakan Harga Emas 2012-2014

Betul ke harga emas jatuh sepanjang 2012 – 2014, jika kita semak balik graf pergerakan harga emas pada tempoh masa tersebut

Kelihatan memang berlaku kejatuhan mendadak harga emas bermula dari akhir 2011.

Untuk rekod harga emas paling tinggi dalam sejarah Malaysia adalah pada November 2011 ( Indeks 6960, RM184.12/gm spot price)

Kejatuhan teruk harga emas pada lewat 2011 adalah berpunca dari lambakan gold paper menyebabkan nilai emas melonjak dan jatuh secara tiba-tiba.

Siapa rugi Tragedi 2012?

Pada tragedi 2012, Perdana Menteri Britain Gordon Brown dipersalahkan kerana menyebabkan Britain kehilangan kira-kira GBP 9 Billion apabila menjual 400 tan simpanan emas britain sebelum harga melonjak naik.

Barclays Bank telah didenda sebanyak GBP 29 Juta kerana memanipulasikan harga emas dan silver

HSBC, Deutsche Bank dan Nova Scotia Bank juga didenda USD 46.7 juta, UBS juga didenda USD 15 juta kerana terlibat dalam memanipulasikan harga emas dan silver di pasaran.

3 Bank utama yang terlibat dalam penentuan harga emas dunia ( London Gold Fixing ) didenda dan ditendang keluar.

Sejarah Terbesar Dalam Emas

Disebabkan pemanipulasian oleh bank bank terbesar ini, “London Gold Fixing” yang telah digunakan hampir seratus tahun sejak 1919 dalam menentukan harga emas dunia telah ditukar ke ICE pada 2015.

Bagaimana proses lelongan emas

Pada sekitar 2012, Yapeim adalah antara pemain utama gadaian emas arrahnu disamping Xchange dan Agrobank, proses lelongan emas biasanya berlaku selepas tempoh masa 11 bulan selepas tarikh pajak tidak ditebus.

Dengan jumlah yang disimpan sebanyak 388kg, rasanya hampir mustahil untuk mana-mana syarikat dapat mengelak kerugian apabila harga emas jatuh mendadak seperti graf diatas. Barang yang dipajak pelanggan tidak boleh dijual ketika harga jatuh, lagi-lagi tempoh masa pajakan masih belum tamat.

Harga emas pula menjunam jatuh dari 180 ke 120 ( kira-kira 33% ), manakala beza harga pajakan dengan harga lebur cuma 15%-20% (buffer zone), memang ajaib lah jika Yapeim lansung tidak terkesan atau rugi sikit pun

Kesimpulan

Berkemungkinan besar, serangan ke atas yapeim hari ini hanyalah bermotif politik dan wayang semata-mata tanpa memahami sejarah pergerakan turun naik harga emas.

Siapalah yang suka bermain wayang itu?

20 Sampul Raya dari Ar-Rahnu Bank 2019

Menjelang hari raya, ramailah pengunjung akan singgah di Ar-Rahnu samada untuk mengeluarkan barang kemas untuk dilaram ketika hari raya ataupun memajakkan barang kemas untuk menampung kos raya.

Jika anda salah seorang yang bakal berkunjung ke arrahnu, jangan lupa untuk meminta goodies dan sampul hari raya dari staff arrahnu berdekatan

Berikut adalah goodies dan sampul raya dari Ar-rahnu dan bank terpilih sepanjang bulan Ramadhan tahun ini, percuma je, bleh mintak lebih jika ada

1. Sampul Raya Ar-Rahnu Xchange

sampul raya arrahnu xchange

2. Sampul Raya & Emas Gold Bar 999 dari Ar-Rahnu Yapeim

sampul raya ar-rahnu yapeim

3. Sampul Raya Ar-Rahnu Agrobank


sampul raya arrahnu agrobank

4. Sampul RayaĀ Ar-Rahnu KoperasiĀ Tentera ( Ar-RahnuKT)

Sampul raya ar-rahnu koperasi tentera

5. UncangĀ  emas dan Kotak simpan emas Ar-rahnu Agrobank

uncang emas kotak emas agrobank

6. Sampul Raya Ar-Rahnu Bank Muamalat 2019

sampul raya bank muamalat

7. Sampul Raya, Uncang Emas, Sticker Kereta Ar-rahnu Tekun

Sampul raya ar-rahnu tekun

8. Sampul Raya Ar-Rahnu Pos 2019

9. Sampul Raya Ar-Rahnu Biro Gadaian 2019

sampul raya ar-rahnu biro gadaian

10. Sampul Raya Ar-Rahnu Coopbank 2019

11. Sampul Raya Ar-Rahnu Bank Islam 2019

ar-rahnu bank islam

12. Sampul Raya Affin Bank 2019

sampul raya affin bank 2019

13. Sampul Raya Alliance Bank 2019

Sampul Raya Alliance Bank

14. Sampul Raya Al-Rajhi Bank 2019

sampul raya al-rajhi bank

15. Sampul Raya Ambank 2019

Sampul raya ambank

16. Sampul Bank Negara Malaysia 2019

sampul bank negara malaysia

17. Sampul Bank Pembangunan Malaysia 2019

sampul bank pembangunan malaysia

18. Sampul Raya Cimb Bank 2019

sampul raya cimb

19. Sampul Raya OCBC Bank 2019

Sampul raya ocba bank

20. Sampul Raya UOB Bank 2019

Sampul raya UOB Bank

21. Sampul Raya Maybank 2019

Sampul Raya Maybank

22. Sampul Raya Public Bank 2019

Sampul raya public bank

23. Sampul Raya Hong Leong Bank 2019

24. Sampul Raya MBSB bank 2019

25. Dan yang last dan paling buruk tahun ini sampul raya RHB Bank
sampul raya rhb

Agak-agak Sampul bank mana yang cantik tahun ini?

Ada masa lagi untuk ke arrahnu berdekatan tuan-tuan dan dapatkan sampul edisi raya 2019, free je

10 Barang Kemas Dituntut Dari Rosmah Mansor

Seperti yang heboh di media sosial, Pemilik Barang Kemas Lubnan, Global Royalty Jewelry, menuntut dipulangkan 44 jenis barang kemas yang dikatakan dibawa masuk ke Malaysia tetapi belum dipulangkan bernilai hampir RM60 Juta Ringgit.

Batu Permata Dan Hari Raya

Sempena Hari raya dah dekat, mungkin ramai yang tercari-cari design barang kemas untuk digayakan hari raya nanti, kami di Hargaemas ingin tunjukkan contoh barang kemas diamond asli yang pernah menarik minat isteri bekas Perdana Menteri, Bosskuuuu.. Datin Seri Rosmah Mansor.

Bagaimana menentukan Carat batu permata?

Sebelum itu pembaca kena fahamkan apa itu carat. Carat adalah cara untuk mengira saiz Diamond, (karat untuk emas dan Carat untuk diamond adalah berbeza sama sekali)

Contoh perbezaan Carat untuk Diamond

saiz carat cincin permata

Gambar diatas merujuk saiz diamond 0.50 Carat sehingga 3 Carat berbanding saiz jari manusia

Nilai Pasaran Semasa Batu Permata

Pada pasaran semasa diamond bersaiz 0.5 carat bernilai hampir (RM6,000) sehinggalah 3 karat bernilai hampir RM350K. Jadi jangan terkejut dengan senarai harga diamond dibawah bersamaan berjuta-juta ringgit.

Senarai 10 Contoh Batu Permata yang dituntut

  1. Fancy Diamond Necklace bertatah Diamonds bersaiz 106.22 Carat 75pcs diamond dan 26.14 Carats EaringĀ  20pcs Diamond bernilai hampir RM2.5 Juta
rantai leher emas diamond permata kuning
Contoh rantai leher emas bertatah 100 carat diamonds (Jacob n Co)

 

2. Fancy Necklace dan pendant bertahtah 223.79 carats 61 diamond dan Emerald bernilai hampir RM2.6 Juta

rantai leher permata diamond emerald
Contoh rantai leher bertatah diamond dan emerald (Graff)

 

Infotainment: hanya ada 54 biji diamond bersaiz 200 Carats keatas yang pernah ditemui didunia.

contoh permata 100 karat
Contoh saiz 100 carat diamond berbanding saiz tangan manusia.

 

3. Diamond Pear Earing 36.93 Carats 6 Diamonds bernilai hampir RM2 juta

pear cut diamond earrings
Contoh subang emas diamond pear cut earrings (Jahan)

 

4. Diamonds Emerald Rings bertahtah 42.95 Carats 5 Diamonds 21gram 18K White Gold bernilai hampir RM2.3 juta

emerald ring bulgari
Contoh cincin emas emerald bertatah diamond (Bulgari)

 

5. Diamond pearshape earrings 52.03 Carats 4 Diamond 20gram 18K White Gold bernilai hampir RM2.3 Juta ringgit

 

pear shape earrings
Contoh pearshape 50 Carats 4 diamonds earring by ( Chaumet )

 

6. Fancy Necklace 164.23 Carats 65 diamond dan Earrings 52.48 Carat 24 Diamond bernilaiĀ  hampirĀ  RM2.8Ā  juta.

pear shape earrings
Contoh 100+ Carat Rantai Leher Diamond dan 30+ carat diamond earrings by ( Avakian )

 

7. Diamond Oval Bracelet 65.69 Carat 26 Diamond bernilai hampir RM1.8 Juta

bracelet diamond talisman
Contoh Bracelet bertahtah berlian oval cut by ( Talisman )

 

8. Diamond Cushion Ring 16.50 carat bernilai hampir RM3.9 juta

Contoh cushion cut 20 carat diamond ring by ( Cartier )

 

9. Diamond Heart Shape Necklace 62.50 Carat 43 Diamonds bernilai hampir RM1.34 juta

Contoh rantai leher diamond 100 carat by ( Jahan )

 

10. Diamond fancy Neck Tiara 138 Carats 208 Diamond Radiant bernilai hampir RM2.41 juta

Contoh Tiara dipakai pelakon Nur Kasih šŸ™‚ ..Sapa la yang masih beli tiara tahun 2000 ni? baik beli Duck Scarf Swaroriski, tutup aurat dan yang penting berlian palsu…xkena curi

rantai leher ansuran emas promosi emas raya

Beli Emas Secara Ansuran di Online : Promosi Raya

Beberapa hari lagi, Hari Raya Aidilfitri bakal tiba. Baju raya dah beli, biskut raya dah beli, duit mak ayah dah bagi, cash yang ada cukup-cukup nak tukar duit raya je nak bagi ke anak-anak sedara menakan nanti.

Apa lagi yang belum lengkap hari raya?

Rasa macam sesuatu tak cukup je, yeee, tak indahlah beraya jika tak berkelip-kelip hiasan emas baru kat tangan, mana nak cekau duit beribu-ribu nak beli barang kemas baru. Takkan la pakai tudung Duck Swaroriski bertatah berlian palsu, nak pakai pun emas palsu. Too obvious sangat palsunyaa…tuan-tuan…

Beli emas Ansuran Hari Raya Secara Online

Jangan risau, setiap masalah ada penyelesaiannya, di Shopee, ada menjual emas tulen secara ansuran, ye tuan-tuan, ini emas 916 tulen dan boleh dibayar secara ansuran, langkahnya mudah sahaja

hari raya emas shopee

search menggunakan keyword “emas 916” ke, 22k 916 ke, anda akan boleh melihat item-item barang kemas seperti ini.

kedai emas murah promosi emas

Jika pada paparan item itu mempunyai button “Ansuran” bermaksud item itu boleh dibeli secara ansuran, menarik bukan? Jadi dengan modal tak sampai ribu riban, kita boleh membeli barang kemas mudah untuk dipakai waktu raya nanti, besar ke kecil ke takpe, janji berkilat sedondon dengan tudung Duck Scarf swaroski bertatah zirconia palsu tu..

Berapa Interest Beli Ansuran, Rugi ke?

Apa yang best lagi berkenaan ansuran ini, interest adalah 0% untuk tempoh 6 bulan (6x bayar) atau 12 bulan (12 kali bayar) bergantung kepada pakej yang ditawarkan. Visit Shopee sekarang

emas raya ansuran murah kedai emas promosi

Cara Kira Bayaran Emas Secara Ansuran

Contohnya barang kemas diatas bernilai RM520, pakej 6 bulan bernilai cuma RM86.67 sahaja. Maksudnya sama sahaja anda bayar RM520 sekarang ataupun bayar dengan 6 bulan pun, nilai sama cuma RM520 sahaja.

Membeli Emas Sambil Beraya Sakan Tanpa Rugi

Okay atau tidak tips beli emas secara ansuran ni? biar beli emas jangan beli Huawei P30 ( ops…iphoneX ), kalau di kedai emas biasanya jika beli secara ansuran harga memang cekik darah, interest kadang-kadang mengalahkan Rothschilds kayanya…tetapi di Shopee, nilai tetap sama “0” interest tuan-tuan. Visit sekarang

Top 5 Tips Membeli Emas Ansuran
  1. Untuk melihat item yang boleh dibayar secara ansuran, gunakan pc/desktop atau layari web shopee menggunakan desktop mode (kami cuba menggunakan apps ataupun mobile view) button ansuran tidak kelihatan
  2. Beli di Mall yang terpilih atau seller yang mempunyai rating yang baik, tidak salah mencuba seller yang baru, tetapi sentiasa berhati-hati
  3. Jika anda rasa tidak berbaloi membeli emas secara ansuran, pastikan anda membeli kereta secara cash dahulu, kerana value kereta confirm jatuh, manakala emas sentiasa bernilai malah mungkin naik
  4. Untuk membandingkan kredit/debit card yang memberi lebih pulangan, boleh compare di Ringgitplus, iMoney ataupun di BolehCompare
  5. Share post ini jika anda ingin memberi senyuman berkilat-kilat seperti emas pada mereka yang duit dah tinggal nipis nak balik raya

akhir kata “Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dari kami di Hargaemas

Top 10 Kedai Emas di BaganAjamB’worth Pg

Top 10 servis kedai emas BaganAjamB’worth Pg

  1. Membeli emas terpakai rosak putus di BaganAjamB’worth Pg
  2. Membeli surat pajak gadai dan ar rahnu BaganAjamB’worth Pg
  3. Menjual emas bajet murah lelong online link
  4. Membaiki dan buat tempahan barang kemas di BaganAjamB’worth Pg link
  5. Menjual dan membeli emas bar, jongkong dan dinar.
  6. Tukang emas nama, kerawang, batu, suasa, cincin lelaki.
  7. Membekal barang kemas untuk industri. link
  8. Kursus online belajar niaga emas. link
  9. Ebook asas perniagaan emas 101. link
  10. Perkhidmatan runner emas sekitar BaganAjamB’worth Pg link

Cara Jual emas di kedai emas BaganAjamB’worth Pg

  • Hubungi kedai emas BaganAjamB’worth Pg di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Jumpa dan kami uji ketulenan emas
  • Resit dibuka dan bayaran dibuat tunai/instant transfer
  • Akad

Klik untuk jual emas lama rosak patah


kedai emas BaganAjamB'worth Pg, jual beli emas harga emas pajak gadai

Jual surat pajak Kedai pajak gadai BaganAjamB’worth Pg / Ar Rahnu BaganAjamB’worth Pg

  • Hubungi kedai emas BaganAjamB’worth Pg di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Snap gambar surat dan hantar melalui wasap
  • Kami hantar quotation harga untuk belian
  • Jumpa di kedai pajak, kami tebus keluar barang
  • Ketulenan emas diuji dan baki bayaran dibuat
  • Akad

Klik untuk jual surat kedai pajak / ar rahnu


kedai emas murah BaganAjamB'worth Pg lelong bajet dropship harga emas

Koleksi barang kemas Kedai Emas BaganAjamB’worth Pg

  • Hubungi kedai emas BaganAjamB’worth Pg di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Nyatakan bajet dan jenis item dicari jika ada
  • Kami hantar gambar koleksi terkini di web
  • Hantar tempahan atau COD berdekatan
  • Bayaran secara tunai ataupun bank transfer
  • Akad

Klik untuk tempah barang kemas bajet

“SERVIS & PERKHIDMATAN RAKAN NIAGA HRGMS BERADA HAMPIR DI SELURUH MALAYSIA, HUBUNGI +60122301015 (Sharul)”

Top 10 Kedai Emas di Subang Angsana

Top 10 servis kedai emas Subang Angsana

  1. Membeli emas terpakai rosak putus di Subang Angsana
  2. Membeli surat pajak gadai dan ar rahnu Subang Angsana
  3. Menjual emas bajet murah lelong online link
  4. Membaiki dan buat tempahan barang kemas di Subang Angsana link
  5. Menjual dan membeli emas bar, jongkong dan dinar.
  6. Tukang emas nama, kerawang, batu, suasa, cincin lelaki.
  7. Membekal barang kemas untuk industri. link
  8. Kursus online belajar niaga emas. link
  9. Ebook asas perniagaan emas 101. link
  10. Perkhidmatan runner emas sekitar Subang Angsana link

Cara Jual emas di kedai emas Subang Angsana

  • Hubungi kedai emas Subang Angsana di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Jumpa dan kami uji ketulenan emas
  • Resit dibuka dan bayaran dibuat tunai/instant transfer
  • Akad

Klik untuk jual emas lama rosak patah


kedai emas Subang Angsana, jual beli emas harga emas pajak gadai

Jual surat pajak Kedai pajak gadai Subang Angsana / Ar Rahnu Subang Angsana

  • Hubungi kedai emas Subang Angsana di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Snap gambar surat dan hantar melalui wasap
  • Kami hantar quotation harga untuk belian
  • Jumpa di kedai pajak, kami tebus keluar barang
  • Ketulenan emas diuji dan baki bayaran dibuat
  • Akad

Klik untuk jual surat kedai pajak / ar rahnu


kedai emas murah Subang Angsana lelong bajet dropship harga emas

Koleksi barang kemas Kedai Emas Subang Angsana

  • Hubungi kedai emas Subang Angsana di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Nyatakan bajet dan jenis item dicari jika ada
  • Kami hantar gambar koleksi terkini di web
  • Hantar tempahan atau COD berdekatan
  • Bayaran secara tunai ataupun bank transfer
  • Akad

Klik untuk tempah barang kemas bajet

“SERVIS & PERKHIDMATAN RAKAN NIAGA HRGMS BERADA HAMPIR DI SELURUH MALAYSIA, HUBUNGI +60122301015 (Sharul)”

Top 10 Kedai Emas di D’sara Perdana Sel

Top 10 servis kedai emas D’sara Perdana Sel

  1. Membeli emas terpakai rosak putus di D’sara Perdana Sel
  2. Membeli surat pajak gadai dan ar rahnu D’sara Perdana Sel
  3. Menjual emas bajet murah lelong online link
  4. Membaiki dan buat tempahan barang kemas di D’sara Perdana Sel link
  5. Menjual dan membeli emas bar, jongkong dan dinar.
  6. Tukang emas nama, kerawang, batu, suasa, cincin lelaki.
  7. Membekal barang kemas untuk industri. link
  8. Kursus online belajar niaga emas. link
  9. Ebook asas perniagaan emas 101. link
  10. Perkhidmatan runner emas sekitar D’sara Perdana Sel link

Cara Jual emas di kedai emas D’sara Perdana Sel

  • Hubungi kedai emas D’sara Perdana Sel di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Jumpa dan kami uji ketulenan emas
  • Resit dibuka dan bayaran dibuat tunai/instant transfer
  • Akad

Klik untuk jual emas lama rosak patah


kedai emas D'sara Perdana Sel, jual beli emas harga emas pajak gadai

Jual surat pajak Kedai pajak gadai D’sara Perdana Sel / Ar Rahnu D’sara Perdana Sel

  • Hubungi kedai emas D’sara Perdana Sel di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Snap gambar surat dan hantar melalui wasap
  • Kami hantar quotation harga untuk belian
  • Jumpa di kedai pajak, kami tebus keluar barang
  • Ketulenan emas diuji dan baki bayaran dibuat
  • Akad

Klik untuk jual surat kedai pajak / ar rahnu


kedai emas murah D'sara Perdana Sel lelong bajet dropship harga emas

Koleksi barang kemas Kedai Emas D’sara Perdana Sel

  • Hubungi kedai emas D’sara Perdana Sel di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Nyatakan bajet dan jenis item dicari jika ada
  • Kami hantar gambar koleksi terkini di web
  • Hantar tempahan atau COD berdekatan
  • Bayaran secara tunai ataupun bank transfer
  • Akad

Klik untuk tempah barang kemas bajet

“SERVIS & PERKHIDMATAN RAKAN NIAGA HRGMS BERADA HAMPIR DI SELURUH MALAYSIA, HUBUNGI +60122301015 (Sharul)”

Top 10 Kedai Emas di Sec 4,Sg Besi Indah

Top 10 servis kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah

  1. Membeli emas terpakai rosak putus di Sec 4,Sg Besi Indah
  2. Membeli surat pajak gadai dan ar rahnu Sec 4,Sg Besi Indah
  3. Menjual emas bajet murah lelong online link
  4. Membaiki dan buat tempahan barang kemas di Sec 4,Sg Besi Indah link
  5. Menjual dan membeli emas bar, jongkong dan dinar.
  6. Tukang emas nama, kerawang, batu, suasa, cincin lelaki.
  7. Membekal barang kemas untuk industri. link
  8. Kursus online belajar niaga emas. link
  9. Ebook asas perniagaan emas 101. link
  10. Perkhidmatan runner emas sekitar Sec 4,Sg Besi Indah link

Cara Jual emas di kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah

  • Hubungi kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Jumpa dan kami uji ketulenan emas
  • Resit dibuka dan bayaran dibuat tunai/instant transfer
  • Akad

Klik untuk jual emas lama rosak patah


kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah, jual beli emas harga emas pajak gadai

Jual surat pajak Kedai pajak gadai Sec 4,Sg Besi Indah / Ar Rahnu Sec 4,Sg Besi Indah

  • Hubungi kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Snap gambar surat dan hantar melalui wasap
  • Kami hantar quotation harga untuk belian
  • Jumpa di kedai pajak, kami tebus keluar barang
  • Ketulenan emas diuji dan baki bayaran dibuat
  • Akad

Klik untuk jual surat kedai pajak / ar rahnu


kedai emas murah Sec 4,Sg Besi Indah lelong bajet dropship harga emas

Koleksi barang kemas Kedai Emas Sec 4,Sg Besi Indah

  • Hubungi kedai emas Sec 4,Sg Besi Indah di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Nyatakan bajet dan jenis item dicari jika ada
  • Kami hantar gambar koleksi terkini di web
  • Hantar tempahan atau COD berdekatan
  • Bayaran secara tunai ataupun bank transfer
  • Akad

Klik untuk tempah barang kemas bajet

“SERVIS & PERKHIDMATAN RAKAN NIAGA HRGMS BERADA HAMPIR DI SELURUH MALAYSIA, HUBUNGI +60122301015 (Sharul)”

Top 10 Kedai Emas di Thambi Dollah KL

Top 10 servis kedai emas Thambi Dollah KL

  1. Membeli emas terpakai rosak putus di Thambi Dollah KL
  2. Membeli surat pajak gadai dan ar rahnu Thambi Dollah KL
  3. Menjual emas bajet murah lelong online link
  4. Membaiki dan buat tempahan barang kemas di Thambi Dollah KL link
  5. Menjual dan membeli emas bar, jongkong dan dinar.
  6. Tukang emas nama, kerawang, batu, suasa, cincin lelaki.
  7. Membekal barang kemas untuk industri. link
  8. Kursus online belajar niaga emas. link
  9. Ebook asas perniagaan emas 101. link
  10. Perkhidmatan runner emas sekitar Thambi Dollah KL link

Cara Jual emas di kedai emas Thambi Dollah KL

  • Hubungi kedai emas Thambi Dollah KL di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Jumpa dan kami uji ketulenan emas
  • Resit dibuka dan bayaran dibuat tunai/instant transfer
  • Akad

Klik untuk jual emas lama rosak patah


kedai emas Thambi Dollah KL, jual beli emas harga emas pajak gadai

Jual surat pajak Kedai pajak gadai Thambi Dollah KL / Ar Rahnu Thambi Dollah KL

  • Hubungi kedai emas Thambi Dollah KL di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Snap gambar surat dan hantar melalui wasap
  • Kami hantar quotation harga untuk belian
  • Jumpa di kedai pajak, kami tebus keluar barang
  • Ketulenan emas diuji dan baki bayaran dibuat
  • Akad

Klik untuk jual surat kedai pajak / ar rahnu


kedai emas murah Thambi Dollah KL lelong bajet dropship harga emas

Koleksi barang kemas Kedai Emas Thambi Dollah KL

  • Hubungi kedai emas Thambi Dollah KL di wasap atau call +60122301015 (Sharul)
  • Nyatakan hajat dan kenalkan diri lebih afdhal
  • Nyatakan bajet dan jenis item dicari jika ada
  • Kami hantar gambar koleksi terkini di web
  • Hantar tempahan atau COD berdekatan
  • Bayaran secara tunai ataupun bank transfer
  • Akad

Klik untuk tempah barang kemas bajet

“SERVIS & PERKHIDMATAN RAKAN NIAGA HRGMS BERADA HAMPIR DI SELURUH MALAYSIA, HUBUNGI +60122301015 (Sharul)”