Analisis harga emas minggu kedua april

Mogok pekerja industri emas india berakhir hari ini, kata jkkk persatuan peniaga emas india, mumbai, ketika ditanya wartawan wall street journal (WSJ) selepas selesai melakukan kekecohan di tempat awam dan merosakkan keretapi di hyderabad. Menteri kewangan india akhirnya akur untuk menarik balik cukai emas 4% sementara menanti parlimen bersidang akan datang.

Menurut ketua JKKK emas india, Samy, emas dari dulu sehingga skrg adalah warisan dlm budaya india, untuk mengatakan tindakan kerajaan mengurangkan demand kpd emas dgn drastik sgt tidak mungkin, negara india bukan pengeluar emas, emas tetap akan diimport secara sah ataupun tidak, apabila kerajaan india mengenakan tax kepada peniaga emas yg sah, kami rasa sangat tidak berbaloi untuk mmbayar cukai dan lesen kpd kerajaan dan peniaga akan turun ke pasaran gelap kerana boleh mengaut lebih keuntungan disana.

kami jangkakan selepas berakhir protes ini, dunia akan menyaksikan demand emas yang tinggi dari india, walaupun tidak secara besar-besaran tetapi berterusan. Samy juga menambah pihak JKKK kehilangan hampir 10 juta usd setiap hari akibat cukai emas dalam protes 3 minggu mereka.

Promosi terbaru barang kemas di pasaran
Buy At Shopee

Di london, penganalisis harga emas tidak menjangka berlaku perubahan yg ketara harga emas pada minggu ini, dari survey bloomberg, 15 dari 27 fund manager yakin harga emas akan turun lagi pada minggu ini, bagaimanapun, tiada perubahan pada pasaran london sehingga selasa untuk menyambut easter disini

sementara di amerika, penganalisis emas, (nama akan ditulis kemudian), berpendapat harga emas sedang mengalami situasi bearish pertama sepanjang 12 tahun, tetapi beliau juga menganggap pergerakan emas seperti gelombang, gelombang pertama emas bermula pada index 1424, naik sehingga 1547 berakhir pada 1518, kemudian gelombang kedua menyusul, naik sehingga 1595, berakhir 1560, gelombang ketiga naik sehingga 1650 turun sehingga 1590, gelombang keempat ini telah naik sehingga 1900, dan sekarang berada dalam keadaan 1630, ia benar2 seperti gelombang, bagaimanapun masih terlalu utk berkata patern kenaikan emas sudah berakhir.

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00
Buy At Hellogold

Di malaysia pula, cuma laporan menteri kewangan sahaja diquote google, menyarankan bank rakyat utk mengfokuskan kepada perniagaan pajakan islam arrahnu ke indonesia dan brunei berbanding memberi kemudahan pinjaman peribadi kepada sektor awam kerana ia lebih menguntungkan bank…???

oh pak menteri, asyik fikir untung je, kami pekerja kerajaan nak buat loan kat mana..

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>