Al Rajhi sasarkan Rm100m dalam jualan emas

 

Koleksi Barang Kemas Terbaru Di Pasaran
Buy at Shopee

Al Rajhi Bank Malaysia, Memperkenalkan produk pelaburan emas tahun lepas, mensasarkan jualan emas  sebanyak RM100 juta  tahun ini.

Pengarah Perbankan Al Rajhi Malaysia , Yasmin Yunus, berkata bank itu menjangkakan prestasi yang lebih baik tahun ini dalam pelaburan emas untuk mempelbagaikan pelanggan mereka dalam pelaburan ini akibat keadaan ekonomi global yang tidak menentu.

 

Pelaburan Emas Paling Murah, Cuma RM1.00 Untuk Bermula
Buy At Hellogold

“Jualan tahun lepas ialah 10 kali ganda lebih daripada  kami yang sasarkan. Tahun ini, kami mensasarkan sekurang-kurangnya pelaburan bernilai RM100 juta daripada jualan emas.

“Al Rajhi Gold-i adalah emas dengan ketulenan 999.9 emas … kami menawarkan nilai sebenar dan, itulah kelebihan daya saing kami,” katanya kepada Times News  baru-baru ini.

Bank, Al Rajhi Antara mulanya Memperkenalkan Gold-i untuk pelanggan mewah, kini diperluaskan kepada pelanggan runcit.

Yasmin berkata jualan Emas adalah perkhidmatan pengurusan kekayaan dalam bahagian produk terbaik.

“Aset kami di bawah pengurusan sejak tahun 2010 meningkat sebanyak 207 peratus, terutamanya Hasil daripada perkhidmatan pembiayaan yang inovatif untuk berkhidmat kepada pelanggan profil risiko yang berbeza, termasuk pelaburan emas fizikal,” katanya, sambil menambah bahawa pelaburan emas menyumbang 90 peratus kepada pertumbuhan itu.

Menurut beliau lagi,ianya juga memenuhi keperluan pelabur emas dengan risiko sederhana. Pulangan yang boleh berkisar dari lima peratus kepada 20 peratus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>