Aiskrim Diperbuat dari Emas RM3000

Ramai orang suka ais krim, baik dari kalangan kanak-kanak hinggalah ke orang dewasa. Alasannya adalah ais krim boleh menghilangkan dahaga saat haus dan juga mempunyai variasi rasa yang enak dan segar. Tapi kalau ingin merasakan ais krim yang lain daripada yang lain, anda boleh cuba terbang ke Kota Dubai, UAE.

2015-03-08_183543

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Dubai dikenali sebagai bandar yang mempunyai bangunan pencakar langit tertinggi di dunia iaitu Burj Dubai. Tidak hanya itu, kawasan metropolis di tengah padang pasir ini juga menjadi bandaraya syurga beli belah terbesar dan cupcake yang didakwa sebagai termahal di dunia. Namun masih belum cukup menjadikan Dubai sebagai pusat sensasi di dunia.

Baru-baru ini, sebuah cafe bernama Scoopi Cafe yang terletak di Al Wasl Road menjual ais krim yang harganya cukup hebat, iaitu mencapai US $ 816 . Apa yang membuat ais krim tersebut begitu mahal?

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

2015-03-08_183604

Ais krim yang digelar Black Diamond ini diperbuat daripada ais krim Madagascar yang eksotik. Saffron atau kuma-kuma paling mahal sengaja didatangkan dari Iran. Sedangkan hirisan truffle hitam didatangkan terus dari Itali, namun bahan paling mahal dari Black Diamond adalah serpihan kecil emas 23 karat yang boleh dimakan dan ditaburkan di atas ais krim.

“Banyak ais krim yang popular di bandar ini harganya lebih murah,” kata pemilik kafe, Zubin Doshi s. “Tapi kami berharap pelanggan Dubai semakin aspiratif dan bersedia membayar mahal untuk produk premium seperti Black Diamond.”

2015-03-08_183645

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>