5 lelaki bersenjata pistol rompak kedai emas

MUAR 19 Mac – Sekumpulan lima penjenayah mengambil masa hanya empat minit untuk melarikan barang kemas bernilai kira-kira RM10,000 dalam satu rompakan di sebuah kedai emas di Pekan Bukit Pasir, dekat sini hari ini.

Katalog Barang Kemas Baru di Laman Web Kami
View Catalog

Dalam kejadian pukul 11.50 pagi itu, kesemua suspek yang memakai topeng serta bersenjatakan dua pucuk pistol meluru masuk ke dalam kedai tersebut sebelum memecahkan cermin pameran kedai emas tersebut.

Seorang saksi yang hanya mahu dikenali sebagai Chan, berusia dalam lingkungan 40-an berkata, ketika kejadian, hanya terdapat anak pemilik kedai tersebut dan tiada pelanggan di dalam premis berkenaan.

Belajar Emas, Ebook Ilmu Asas Jual Beli Emas 101
Learn More

Menurutnya, dia sedang minum di sebuah kedai kopi berhadapan kedai itu selepas mengambil barangan kemas, melihat kesemua perompak itu melarikan diri menggunakan sebuah kereta yang diletakkan berhampiran kedai.

“Semasa kejadian, seorang suspek menunggu dalam kereta, seorang lagi menunggu di depan kedai manakala tiga yang lain meluru masuk dan merompak kedai terbabit dengan bersenjatakan dua pistol.

“Melihat keadaan itu, anak tauke kedai emas berkenaan melarikan diri mengikut pintu belakang. Tidak dapat dipastikan bangsa apa, tetapi kulit perompak itu agak gelap,” katanya semasa ditemui di tempat kejadian. – UTUSAN

Easy Personal Loan During Covid-19 Crisis
Compare At RinggitPlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>