256 individu fail saman terhadap syarikat pelaburan emas, Genneva

doc66vjmsvcbr5n8457aao

KUCHING: Seramai 256 individu memfailkan saman terhadap syarikat pelaburan emas, Genneva Malaysia Sdn Bhd kerana memungkiri kontrak perjanjian jual beli emas.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Dalam pernyataan tuntutannya, semua plaintif termasuk Augustine Liong Jun Khim dan 255 yang lain mendakwa mereka memasuki empat jenis perjanjian dengan syarikat tersebut.

Perjanjian itu merangkumi pembelian produk-produk emas pada pembelian pertama, membeli dan menebus produk emas pembelian seterusnya, membeli atau menebus produk-produk emas ke atas beberapa pembelian atau transaksi di mana plaintif menjual balik produk emas kepada defendan.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

Pelabur-pelabur emas itu mendakwa mereka mengalami kerugian keseluruhan bernilai RM37,351,520 apabila syarikat itu gagal menyediakan produk emas, atau nilai emas dibeli oleh kumpulan tersebut.

Oleh itu, semua plaintif yang melabur sekitar hujung Ogos hingga awal September 2012 memohon ganti rugi khas bernilai RM37,351,520 daripada Genneva Malaysia dan turut dituntut adalah kadar faedah serta ganti rugi am.

Wong King Wei, Clement Wong Teck Hoo dan Alex Ngu Sze Shae selaku peguam mewakili kesemua plaintif memfailkan writ saman itu menerusi sistem e-Filing Mahkamah Tinggi Sabah Sarawak di Kuching, semalam.

Turut dilaporkan di Semenanjung Malaysia, seramai 1,065 pelabur emas memfailkan saman ke atas syarikat itu atas sebab sama iaitu pelanggar perjanjian.

Difahamkan, kes itu adalah yang pertama seumpamanya di Sarawak.

sumber – www.theborneopost.com

 

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

One thought on “256 individu fail saman terhadap syarikat pelaburan emas, Genneva

  • Fazilla Mohd Azmi says:

    hujung tahun not such a good time utk join program bwh kelolaan syarikat2 org. running sendiri pegi arrahnu je bebaloi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>