harga dinar emas Archive

Emas hampiri paras terendah dalam tempoh tiga bulan

Emas diniagakan dalam jajaran sempit semalam, berlegar menghampiri paras terendah dalam tempoh tiga bulan di tengah-tengah peningkatan pengaliran keluar dana pelaburan berkaitan emas. Situasi semasa itu turut diburukkan lagi dengan laporan bahawa penggubal undang-undang Amerika Syarikat (AS)… read more

Berapa dinar barang moden sekarang?

Apa yang kami perasan di mana-mana blog berkenaan emas, mesti ada ayat “harga seekor kambing sama seperti harga satu dinar”, asyik-asyik kambing je kan,jadi macam mana dengan barang-barang lain? jika kita semua boleh beli barang dengan menggunakan dinar emas, berapa dinar perlu dibayar untuk item-item hot terkini Malaysia 2011, kami listkan seperti berikut nilai yang …

Promosi Dinar Emas Kelantan

Dinar emas dikatakan mata wang Islam yang pernah digunakan di negara Madinah al-Munawwarah pada zaman Nabi Muhammad SAW lagi dan kemudian diperluaskan lagi pada zaman Khulafa Al Rasyidin yang tersebar dari Afrika Utara, Andalusia hinggalah ke Bukhara, Delhi dan akhirnya ke Asia Tenggara. Pakar ekonomi mengatakan dinar emas boleh berperanan untuk meningkatkan serta mempertahankan kekayaan. …

Emas Mengubah Taraf Hidup

“Abang ni kan bila duduk depan orang ramai, Atif lalu, buat tak tahu aje,” kata wartawan Wanita Hari Ini, Marwatif Amer. “Ish! Atif lagi la, bila abang lalu kat depan mata langsung tak jeling pun, komputer tu lebih penting,” balas saya mengusiknya. Atif seperti dia suka dipanggil, gadis ceria berasal dari Alor Star, Kedah cukup …