Ar-Rahnu : Kalkulator & FAQ Pelaburan Emas di Ar-Rahnu

Step 1: Lihat harga emas terkini di bank, samada Agrobank ataupun Arrahnu-Exchange/Bank Rakyat

Step 2: Ketahui berapa bajet anda. Kira jumlah wang simpanan anda di ASB, Tabung Haji, Savings Account, Fixed Deposit, Wang Hantaran, Bonus, Wang dalam tabung dan etc2. Senaraikan pada kertas dan compare  return tahunan pelaburan2 tersebut,(jika anda tidak tahu? track rekod kenaikan harga emas mencecah 30% setahun).  Ini mungkin pelaburan terbaik dan paling selamat anda pernah jumpa, Apa yang penting Basic in Investment (Don’t put all eggs in one basket rite!)


 

Step 3: Isikan bajet anda pada kalkulator Ar-Rahnu di bawah, bermain-main dengan kalkulator dibawah, mudah sahaja untuk faham.

  • Pilih jenis emas samada 916 atau 999 untuk membeli emas
  • Masukkan bajet anda, untuk mendapatkan jumlah gram yang boleh dbeli
  • Masukkan gram untuk mengetahui berapa bajet untuk pelaburan
  • Masukkan bajet pada arrahnuX/agrobank untuk mengetahui jumlah gram boleh beli secara ar-rahnu

Step 4: Puas hati dengan kira-kira anda? ingin bersembang dan berkongsi ilmu, hubungi agent-agent kami berdekatan (click here) , anda juga boleh membuat tempahan melalui agent-agent Hargaemas

Ringkasan: Langkah-langkah untuk memulakan pelaburan (step kelima adalah optional bergantung samada menggunakan ar-rahnu atau tidak)

cara melabur emas di ar-rahnu

Penutup: Sleep n relax! Duduk sahaja dan tunggu hasil pelaburan membuah setiap hari…..tetapi sementara itu kami ada lagi offer menarik, jom mendaftar sebagai Dealer Emas dan mendapat komisyen setiap pembelian kawan-kawan, saudara-saudara anda, dan melabur bersama didalam emas. Mungkin murah rezeki anda dan berjaya seperti dealer2 jutawan emas yang lain :) Daftar disini