Santai Archive

Krisis Greece dalam Animasi

Video dalam bentuk animasi ini menerangkan apa berlaku kepada negara Greece sehingga berlaku keruntuhan ekonomi mereka, lebih senang untuk faham bagi org yang buta term2 ekonomi macam kami, jika nak suruh baca WSJ, Times, CNN bla-bla bla memang tak faham lah, lainlah kami macam Shakina Bana dari Kelab Kimia Jabatan Kimia Malaysia, power BI tahap …

Menyesal tak kahwin 10 tahun dulu – Anugerah Juara Lagu

Kami mengikuti perkembangan OhBulan, dan sama-sama menjangka Najwa Latif bakal memenangi AJL 26 dengan lagu Cinta Muka Buku, tapi sayang, cik Najwa x menang, lagu awan nano-nano pula menang, selepas berakhirnya Majlis Anugerah, kami menunjukkan flyers terbaru kami kepada cik Najwa, cik Najwa dengan mata berair terus meraung, katanya menyesal tak kahwin 10 tahun lalu …

Harga Emas Selepas Raya Cina

Semalam kami sempat berjumpa dengan beberapa pengurus syarikat emas lain-lain, harga emas dah naik kata mereka. Biar betul? tengok index mana? semua peniaga emas tahu indeks emas tiada ketika tempoh raya cina ni, ada kilang buka 1 Februari, ada yang buka sehingga akhir Januari, sepanjang tempoh ini tiada sumber untuk merujuk indeks emas tempatan, opkos …

Video Introduction Harga Emas Malaysia

Video dibawah adalah video introduction business kami, kami menerangkan bagaimana menentukan harga emas, bagaimana ingin membeli emas dan menjual emas. Video pendek selama 2 minit ini hanya ringkasan berkenaan business emas kami sahaja. Selamat menonton.

Suara Emas : Kanak-kanak Tadika Berbakat Besar

Satu video yang sedang hangat di laman youtube dan facebook, seorang kanak-kanak tadika menyanyi dengan sangat merdu. Nyaman! kata orang Sarawak. Video ini mungkin dirakamkan oleh cikgunya, bagaimanapun tiada identiti kanak-kanak tersebut, suatu hari nanti mungkin boleh jadi mcm Siti Nurhaliza kanak-kanak ini. Jika tak jadi siti pun, jadi Najwa Latif pun okey, awan yang …