Gebang maklumat terkini, berita dan artikel harga emas malaysia dan antarabangsa, please like dan follow kami

raya-2015
July 6th, 2015Analisis, Beritaadmin 0 Comments| Read more

Penjualan emas didapati menurun pada Ramadan tahun ini berbanding tempoh sama tahun lalu, ketika gedung pakaian, kedai perabot malah pusat penjualan kenderaan lama dan baharu kekal sibuk dengan pengunjung. Ramai penjual mengeluh kerana kedai mereka sentiasa sepi dan lengang walaupun raya cuma tinggal 1 minggu lagi, ramai pembeli memilih untuk berjimat cermat meraikan hari raya […]

air asia hilang kontak

Empat puluh lima penumpang AirAsia adalah antara 56 orang yang ditahan oleh pihak berkuasa India di Lapangan Terbang Antarabangsa Visakhapatnam di Andhra Pradesh, dan daripada itu, mereka merampas 62kg jongkong emas bernilai 17 crore rupee (RM9.94 juta), menurut akhbarTimes of India Semakin hari semakin banyak kekayaan negara dirompak keluar, tidak cukup dengan pengaliran matawang berbilion […]

ilustrasi-zakat12
June 22nd, 2015Agamaadmin 0 Comments| Read more

Assalammua’laikum WMT buat pembaca-pembaca yang dikasihi sekalian, Sempena kedatangan bulan Ramadhan ini…ingin mengingatkan sesama rakan yang mana ada simpanan emas dan perak melebihi nisab dan cukup setahun bolihlah ambil peluang di dalam bulan Ramadhan yang berkah ini dengan menunaikan zakat ems tersebut Bila sebut je zakat ..ramai je yang culas atau enggan tunaikan zakat..maklumlah 2.5% […]

Gold--621x414
June 17th, 2015Berita, Pelaburanadmin 1 Comments| Read more

KUALA LUMPUR – Harga emas dijangka naik kepada AS$1,300 (RM4,883) seauns daripada AS$1,170 (RM4,395) sekarang menjelang separuh kedua tahun ini. Pengurus GFMS Precious Metals Demand Asia, Cameron Alexander berkata, harga logam berharga itu turun naik pada julat yang kecil untuk beberapa ketika dan akan menyaksikan trend menurun dalam masa terdekat di antara AS$1,125-ASS$1,130 (RM4,226- RM4,245) […]

dinar-kelantan

Audit Negara dalam laporan siri keduanya melaporkan KGT, pengeluar dinar kelantan rugi sebanyak RM0.02juta ataupun RM20,000 pada tahun 2012, tetapi tiada laporan berkenaan 1MDB  yang rugi hampir RM42,000 juta dilaporkan malah audit pun mungkin belum pun bermula, seperti kata pepatah Kuman Di Seberang Laut Nampak, Gajah Di Hadapan Mata Tak Nampak. Skandal KGT ini pernah […]

EMAS KB BEG ATAS DUIT
June 12th, 2015Berita, Jenayahadmin 4 Comments| Read more

Penyontot pelaburan emas dihadapkan ke mahkamah, Pembekuan aset “penyontot emas” dilanjutkan sehingga Julai SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi melanjutan pembekuan aset berjumlah RM 186 juta kepunyaan tujuh individu, termasuk seorang Datuk Seri dan empat firma terlibat dalam dagangan perniagaan emas. Pembekuan ke atas aset tersebut, yang telah bermula pada 29 Mei oleh Hakim Mahkamah Tinggi, Hakim […]

emas tersontot pengelola

Isu tersontot masih belum lesu lagi di group jom emas ataupun jom emas dua, seperti diberitakan ada pengelola berjanji untuk menyelesaikan pembayaran bulan 7 nanti, sama-sama kita tunggu samada akan menjadi realiti ataupun mimpi, disini kami share sedikit tulisan Saiful Nang berkenaan isu sontotan emas PELABUR EMAS TERSONTOT – ORANG TAMAK SELALU RUGI MACAM PELABUR […]

10353038_928294360560630_5445393478994176647_n

Bagaimana agaknya sekira anda sedang bercuti di pantai untuk bermandi manda terpandang batu permata yang bertaburan dan berkilaun di depan mata.Nescaya percutian untuk bermandi manda bertukar menjadi pesta mengutip batu permata.Apapun pemandangan ini dikatakan dilihat di sebuah pantai Morocco. Dalam quran Allah dah kata Allah timbulkan galian dari bumi akhir zaman. Ni batu permata ditepi […]

Wak Aminuddin Wak Abdul Hamid
June 2nd, 2015sejarah, Tradisiadmin 0 Comments| Read more

UMUM mengetahui Pahang sememangnya kaya dengan hasil mahsul bumi yang begitu meluas terutamanya emas. Di kawasan Hulu Pahang sahaja, terdapat beberapa lombong emas yang masih wujud sehingga hari ini dan beroperasi secara komersil contohnya seperti di Penjom dan Selinsing. Kampung Budu juga tidak terlepas daripada menjadi sebahagian lipatan sejarah Pahang kerana hasil emasnya sejak berabad […]

gold_30_day_g_myr-22-4-2015-grey
April 22nd, 2015Analisisadmin 0 Comments| Read more

    ALERT: Harga emas sedang menjunam dibawah paras 5300 hari ini atau dibawah paras 140/g 999.9 sejak semalam. Indeks emas sepanjang minggu ini berada dibawah paras USD1200/onz bermakna harga emas sekarang rendah dan sedang menurun lagi. Untuk rekod, sepanjang 2015 harga emas 999 paling tinggi mencecah RM150.35/g (akhir Jan15) dan terendah 135/g (Pertengahan Mac15) […]

Page 1 of 10112345...102030...Last »

Categories

PING & SPONSOR