Gebang maklumat terkini, berita dan artikel harga emas malaysia dan antarabangsa, please like dan follow kami

pamp-suisse-original
November 26th, 2014Pelaburan, Tipsadmin 0 Comments| Read more

TIPS – Adakah emas ‘cast bar’ 100g PAMP yang anda beli tulen? Cara pantas untuk tahu adakah emas tersebut tulen ialah seperti berikut :- 1. Timbang, dan pastikan beratnya tepat 100 gram 2. Ukur, saiz sepatutnya 47mm panjang x 27mm lebar x 4.5mm tebal Berat dan ukuran (ketumpatan) setiap unsur adalah berbeza. Apabila tembaga digunakan […]

IMG_20141102_175558.jpg

Pada ahad lalu (dah lebih seminggu baru nak tulis) kami dan beberapa rakan partner syarikat hargaemas telah mengikuti kursus Industri & SOP kedai emas yang dianjurkan oleh GSR bertempat di De Palma Hotel, Shah Alam SS21. Terima kasih kepada saudagar emas online www.shahdinar.com diatas jemputan secara viral, lagipun niat nak bertemu dengan teman-teman perniagaan emas […]

emas-dari-lombong
November 12th, 2014Ar-Rahnu, Perniagaan, Tradisiadmin 2 Comments| Read more

Ingat lagi ETA yang kawe cerita dulu, kalau tak ingat boleh baca disini, kat sini kawe share sikit cara konservatif untuk jana keuntungan dari ETA di sebalik tabir untuk emas 916 ..kalau sebelum ini emas 999, jadi hari ini emas 916 atau emas perhiasan.. Maksud kawe kali ini, pengelola guna wang ETA sebagai modal untuk […]

pandora-custom7
October 29th, 2014Gambaradmin 1 Comments| Read more

Barang kemas design terkini mirip pandora tetapi dari emas 916 berada di pasaran sekarang, boleh dapatkan dengan kami dengan harga terbaik tanpa upah, order sekarang, contoh seperti dibawah, custom design dibenarkan, sila ke www.bit.ly/pandora916 untuk melihat barang kemas pandora 916 yang avaiable, atau datang ke pejabat kami di Bandar Sri Permaisuri, Cheras Cara Bayaran: ANSURAN, […]

emas-deepavali
October 28th, 2014Berita, Dunia Luar, Hargaadmin 0 Comments| Read more

Harga emas fizikal di pasaran mula menyusut jatuh hari ini dibawah paras 4900/tael selepas kenaikan pada akhir bulan lalu, harga semasa global telah susut kurang dari purata USD1240/onz harian kepada USD1224/onz selepas jatuhnya permintaan emas fizikal dari India. 2 minggu yang lalu harga emas naik disebabkan peningkatan 1/5 permintaan emas fizikal datangnya dari India sempena […]

abdul-razak-kadir
October 27th, 2014Ar-Rahnu, Perniagaanadmin 0 Comments| Read more

Pos Arrahnu Sdn Bhd dijangka akan membuka pusat sehenti emas bermula Disember ini, dimana mereka bukan sahaja menerima gadaian emas arrahnu malah bakal menjadi pusat menjual & membeli emas dibawah satu bumbung. Jika sebelum ini Pos Arrahnu cuma menyediakan servis gadaian arrahnu, penubuhan pusat sehenti diatas bermaksud Pejabat Pos kini boleh membeli dan menjual emas, […]

makcik-kota-bharu-emas
October 27th, 2014Jenayahadmin 0 Comments| Read more

Berita emas hari ini, di Kota Bharu seorang makcik diculik berhampiran rumah anaknya oleh pemuda-pemuda bukan harapan bangsa dan dirompak dengan rakus. Semakin banyak pula kes  di kota bharu skrg ni, ada je rompak, ragut emas, dulu orang kata meniaga emas di tepi jalan kota bharu selamat, sekarang mungkin kena fikir 2-3 kali, depan rumah […]

hargaemas-trading-eta-emas
October 25th, 2014Ar-Rahnu, Pelaburan, Terbaruadmin 2 Comments| Read more

ETA adalah salah satu teknik yang sering disebut-sebut dapat memberi keuntungan kepada peniaga emas. ramai peniaga emas sebenarnya terkandas kerana kekurangan modal untuk menyimpan emas dan menjual pada skala besar, contohnya tidak banyak kedai emas dapat menjual lebih 1 kilo emas sehari, biasanya pada skalar besar 1-5 kilo sehari ini dilakukan oleh supplier & kilang […]

singaporey

Antara pelaburan yang menarik perhatian pelabur emas salah satunya adalah Suisse International (Singapore’s) yang didaftarkan sebagai Suisse HK Limited di Hong Kong. Syarikat ini tidak berdaftar di Singapura walaupun beroperasi sepenuhnya di Singapura, tetapi didaftarkan di Hong Kong. Selain pelaburan emas, bisnes lainnya adalah lelongan syiling emas, jual beli jam mewah dan turut terlibat dalam […]

drazman
October 17th, 2014Agama, Perniagaanadmin 0 Comments| Read more

Soalan: Bolehkan saya menjual emas dengan harga saya sendiri walalupun tidak sama dengan harga pasaran? Jawapan Ya. Penetapan harga sesuatu barang dalam sesuatu jual beli adalah berdasarkan kepada persetujuan kedua dua pihak yang berkontrak, iaitu penjual dan pembeli. Sebagai contoh, walaupun harga sebuah rumah semi D di sebuah kawasan perumahan adalah sekikar RM500, tetapi penjual […]

Page 1 of 7612345...102030...Last »

Categories

PING & SPONSOR